ИЗДВОЈЕНОНовости

НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ У ДЕРВЕНТИ, ОСМИ ПО РЕДУ

Од 22 нова случаја корона вируса у Републици Српској један је из Дервенте, чиме је број заражених порастао на осам, подаци су Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Из дервентског Дома здравља навели су да три радника из Дома за старија лица „Златни Луг“, код којих је јуче утврдјен КОВИД-19,нису имала симптоме инфекције.

– Сва три лица су упућена у републички објекат за изолацију у Бањалуци. Служба за хигијенско-епидемиолошку заштиту предузела је све неопходне мјере за сузбијање инфекције и спречавање њеног даљег ширења. Сва лица која су била у контакту са инфициранима стављена су под здравствени надзор и налазе се у изолацији. Здравствено стање корисника услуга дома се редовно прати. Током јучерашњег дана започето је и њихово тестирање на корона вирус у складу са препорукама Института за јавно здравство РС – навели су из Дома здравља.

У Дервенти је под надзором укупно 226 лица, 25 лица се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација или изолација у дому.

– Током претходна 24 часа сто једно лице је стављено под здравствени надзор, а 29 лица је било у контакту са обољелим од КОВИД-19, једно лице је возач камиона и налази се у изолацији сходно важећим прописима и једно је путник у међународном саобраћају и налази се у општинском карантину у изолацији – саопштено је из Дома здрављс.

Налази за два лица из карантина су уредни и они су упућени у изолацију у кућним условима до истека периода предвиђеног рјешењима републичке здравствене инспекције.
Налази десет запослених у дому за старија лица узети у оквиру редовних превентивних активности су уредни.

У Дервенти Др Милена Бјеговић Ђујић
01.05.2020. Специјалиста епидемиологије

Related posts

Дервентски вашар на листи културног насљеђа Српске

admin

Одата почаст страдалим
у једној од пресудних борби

Derventski List

ПРЕМИНУО ОД ИНФАРКТА, ПРОНАЂЕН У СНИЈЕГУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još