ИЗДВОЈЕНОНовости

НОВО РУХО ЗА ОСАМ ПУТЕВА И НОВИ ДИО ВРТИЋА

Начелник општине Милорад Симић потписао је данас уговоре са извођачима радова вриједне 426.000 марака за изградњу и реконструкцију осам путева, наставак рехабилитације дионица Осиња-Појезна и Беглуци-Костреш, те за набавку опреме за дограђени дио објекта Дјечијег обданишта „Трол“.

Послови су повјерени домаћим фирмама „Геокоп“, која ће уговорене путеве довести у далеко боље стање, те предузећу „Електрон“, којем је повјерена набавка опреме за вртић.

– Дервента ће у уговореном термину, за око 60 дана, бити богатија за осам сеоских путева, а уз десет путних праваца изграђених у претходном периоду разгледница Дервенте ће бити у великој мјери љепша. То су пројекти из плана капиталних улагања и не стајемо овдје, јер у капиталном буџету има још послова – рекао је Симић.

Вриједност уговора за рехабилитацију путних праваца према центрима Појезне и Костреша износи 140.000 марака, а за изградњу осам путева издвојено је 185.000 марака.

Ради се о наставку изградње пута Јевтићи у Мишковцима, Бабићи у Црнчи, дионице Станковићи -Јаћимовићи у Осињи, Томинчићи у Бишњи, Гојићи у Осињи, те изградњи путева у засеоку Жунићи у Појезни, викенд насељу Дрин, Трстенцима на дионици Споменик -Каменовац, а осим њих ново рухо добиће и дио Озренске улице и Партизаново игралиште.

Уговором који је потписан за набавку намјештаја и опремање кухиње у дограђеном објекту вртића „Трол“ предвиђено је око 101.000 марака.

– Припреме за опремање већ су у току и крећемо са реализацијом уговора, а надам се да ћемо га испоштовати прије рока – рекао је Миладин Прерадовић из фирме „Електрон“.

Опремањем вртића стећи ће се услови за почетак рада дограђеног дијела установе у које ће бити смјештено 90 малишана предшколског узраста. Директор вртића Гордана Симић посјетила је да је конкурс за пријем дјеце завршен и да очекује да добављач испоштује све рокове како би и тај дио установе почео са радом.

– У складу са нашим конкурсом 90 дјеце чека на смјештај и овим путем све родитеље молим за још мало стрпљења, јер ће за око мјесец све бити у функцији. Надам се да ћемо половином октобра бити у прилици да смјестимо ту дјецу која су тренутно на чекању. Ово је продужетак свих улагања до сада у предшколску установу, за коју је прошле године Влада РС улужила 400.000 марака за изградњу објекта и ових око 100.000 марака су неповратна средства ИРБ-а, а све је реализовано у сарадњи са локалном заједницом. На самом смо финишу радова и радујемо се тренутку када ћемо широм отворити врата за наше драге малишане – истакла је Симићева.

Начелник општине подсјетио је да је у посљедњих годину и по у вртић уложено око 620.000 марака, те истакао да ту није крај улагањима.

– Нећемо стати на овоме јер још треба уређивати и опремати простор око вртића, али велико је задовољство да великом броју људи који су запослени у Дервенти треба неко ко брине о дјеци. То је добар показатељ, а младим брачним паровима једна олакшица јер не морају да брину хоће ли им дјеца бити збринута у предшколском узрасту. Ми својим подстицајима бринемо о њима јер прво дијете плаћа цијену од 150 марака, а остатак сноси општина, друго половину средстава, а за треће је боравак у вртићу бесплатан – додао је Симић.

Related posts

Ступила на снагу одлука о радном времену недјељом

admin

За капитална улагања 1,5 милион КМ, нове цијене комуналних услуга

Derventski List

НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ У ДЕРВЕНТИ, ОСМИ ПО РЕДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još