ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У току пријаве старијих особа за вакцинацију

Особе старије од 65 година с мјестом пребивалишта у Републици Српској могу да искористе право на бесплатну и добровољну вакцинацију против KОВИД-19, позив је Министарства здравља и социјалне заштите РС и Института за јавно здравство РС.

Све поменуте особе које желе да приме вакцину ради евиденције треба да се јаве својим тимовима породичне медицине, почев од четвртка, 11. марта 2021. године.

Прикупљене податке тимови породичне медицине ће сврстати у категорије особа од 65 до 74 година, од 75 до 84 година, те 85 година и више, а вакцинација ће бити организована у надлежном дому здравља, наводи се у саопштењу.

– Вакцинација за лица регистрована у приватним тимовима породичне медицине ће бити организована у дому здравља у граду/општини у којем се приватна амбуланта налази, на начин да приватна амбуланта породичне медицине прикупи податке грађана који се сходно овом позиву пријаве и достави их надлежном дому здравља – наводе из Владе.

Очекује се да домови здравља прихвате и пријаве лица која нису регистрована у тимовима породичне медицине у Републици Српској, али имају пребивалиште на територији општине или града за коју је дом здравља надлежан.

Становници који на овај начин изразе интересовање за вакцинацију, у наредном периоду биће позивани на вакцинацију од стране надлежног дома здравља.

Related posts

Бројне фирме из Дервенте на списковима дужника

admin

ОТВОРЕН НОВИ „ТРОЛОВ“ ОБЈЕКАТ

admin

Градоначелнику уручен Орден Светог краља Драгутина

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još