ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Омладинска банка подржала
нова четири пројекта младих  

Захваљујући подршци Омладинске банке у Дервенти биће реализована још четири пројекта младих за које је одобрено 10.665 марака.

Уговори о подршци, коју су обазбиједили Фондација „Мозаик“ и град, потписани су данас са младима чији пројекти су одборени за реализацију.

Пројекат „Љетња школа спорта – сала у новом руху“ који је кандидовао Теквондо клуб „Дервента“ омогућиће замјену татамиа у сали који је стар 20 година.

– Татами је веома истрошен, а самим тим и клизав и може доћи до повреде. Када га будемо замијенили безбједност наших ученика ће бити бољи, али и сам квалитет тренинга – казао је Срђан Теофиловић истичући да клуб тренутно има 60 такмичара.

„Уреди и играј“ пројекат је Културно – умјетничког друштва младих „Босиљак“ уз помоћ којег ће бити замијењен под у сали за пробе.

– Желимо да адаптирамо простор за тренинге и да свим нашим члановима, којих има 150, пробе буду квалитетније и лакше – рекла је Наталија Ковачевић из „Босиљка“.

Преостала два подржана пројекта односе се на уређење степеница у једном од градских насеља, код такозваних „Гатарићевих“ зграда и набавку опреме за најмлађе фудбалере „Текстилца“.

Координатор програма Омладинске банке Хелена Крећа појаснила је да су од почетка година кроз два јавна позива подржани пројекти вриједни 23.000 КМ.

– На првом јавном позиву вриједност пројеката је била 13.000 марака, а четири идеје младих из другог јавног позива подржане су са 10.000 КМ – казала је Крећа додајући да када су у питању микро – бизниси, четири пројекта подржана су са по 2.000 марака

– Кроз први јавни позив имали смо четири микро- бизниса од којих су већ два регистрована. Носиоци ових бизниса имају право да у току године аплицирају за додатни грант од 3.000 марака – нагласила је Крећа.

Чланица одбора Омладинске банке у Дервенти Андреја Милановић казала је да се на други јавни позив за подршку кандидовало шест пројеката.

– Два пројекта нису испуњавала услове, док су четири прихваћена. Надамо се да ће бити расписан и трећи позив – додала је Милановићева.

Замјеник градоначелника Синиша Јефтић рекао је да је веома похвално да се млади ангажују у својој заједници.

– Задовољство нам је бити подршка и суфинансијер Омладинске банке, а успјешна реализација свих ових пројеката биће засигурно мотивација и другим младима да се ангажују кроз наредне позиве за подршку пројектима – казао је Јефтић.

Related posts

Случајни сусрет са патријархом учинио излет незаборавним

admin

Почела изградња водовода за јужни дио Дервенте

admin

На градском тргу
заплесало 450 малишана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još