Друштво

Читајући заједно славили писану ријеч

Кампања Министарства просвјете и културе РС „Читајмо заједно“ у Основној школи „19. април“ изњедрила је низ активности које су ученицима приближиле значај писане ријечи и читања.

Уз дане читања у школској библиотеци, у оквиру којих су читани текстови познатих писаца, наставница српског језика Божана Томинчић дружила се са ученицима у продуженом боравку и читала им поезију нашег суграђанина Милорада Ђурђевића.

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ својим млађим другарима читали су „Јежеву кућицу“ Бранка Ћопића, а у подручној школи у Агићима ученици нижих разреда час српског језика провели су у уређеном кутку за читање, гдје им је наставница српског језика Ивана Ратковац читала Ћопићеву поезију.

„Дани читања“ завршени су дружењем са бившом професорицом и директорицом школе, књижевницом Драгицом Ђекић.

– Уз интерпретацију аутора бројних пјесама, дјеци је веома брзо прошао школски час, а своје одушевљење показали су и бурним аплаузима – казали су из ОШ „19. април“.

 

Related posts

Вјештим рукама идеје претвара у најљепше украсе

admin

Пацијентима доступне патронажене посјете

admin

Зимска служба у приправности

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još