ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Оштећени зидови у ОШ „Никола Тесла“, те димњаци на два објекта

Стручни сарадник за послове цивилне заштите општине Дервента Драгољуб Кукић рекао је да у Дервенти није пријављена већа материјална штета усљед земљотреса који је затресао подручје општине.

– Немамо пријављених већих материјалних оштећења, сем два димњака, један на приватном објекту, а други на стамбеној згради, на којима је утврђено само оштећење. Пријављено је пуцање зидова у Основној школи „Никола Тесла“, а за то оштећење ћемо више информација имати послије процјене – рекао је Кукић.

Серија земљотреса затресла је у посљедња три дана 2 Хрватску, а најразорније је било јучерашње подрхтавање тла, када је епицентар био у Петрињи, а ови земљотреси осјетили су се и у Дервенти изазивајући зебњу и забринутост међу грађанима.

Према подацима Европског медитеранског сеизмолошког центра (ЕМСЦ), земљотрес јачине 6,3 степена по Рихтеру, који је у Петрињи однио седам живота, а десетине особе је повријеђено, изазвао је огромну материјалну штету, а подрхтавање тла оштетило је и бројне објекте у пограничним општинама у Републици Српској, Костајници, Козарској Дубици и Приједору.

Послије тога услиједила је серија земљотреса мањег интензитета који су се такође осјетили и у нашој општини, али штете, према подацима, надлежних служби, није било.

Related posts

Не види се крај поскупљењима, литар дизела 3,30 КМ

admin

Нова шанса за набавку
мађарске механизације

Derventski List

АКЦИЈА ПОМОЋИ БРАНКИ ТРИВИЋ УЈЕДИНИЛА ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još