Друштво

ОШ „Никола Тесла“ поносна
на успјехе својих ђака

Основна школа „Никола Тесла“ поносна је на успјехе својих ђака, а управо је њима у част данас приређена манифестација у Центру за културу на којој су истакнути они навреднији.

Дан ученичких постигнућа окупио је ученике и њихове родитеље, наставнике и запослене у школи и био је прилика да се сумирају постигнути резултати у минулој школској години и похвале најбољи ученици.

Титулу ученика генерације међу овогодишњим матурантима понијела је Александра Столић, док је из Музичке школе исту диплому понијела Анђела Орландо. Са „Вуковом“ дипломом из основне школе изашло је још шест ученица и то Ана Миа Стојчић, Јована Прерадовић, Валентина Видовић, Николина Василић, Софија Тешендић и Исидора Илић.

Директор школе Љубиша Ђурић честитао је ученицима крај школске године и постигнуте успјех, додавши да су резултати још значајнији с обзиром да ученици наставу похађају у објектима других школа.

– Судећи по успјесима на градским, регионалним и републичким такмичењима можемо да кажемо да је наша будућност свијетла. Као што је познато, наши ученици похађају наставу у просторијама ОШ „19. април“, те средњих школа и у библиотеци, и сама чињеница да смо распоређени у три школе говори о томе да и ученици и наставници и родитељи улажу додатни труд и утолико смо поноснији на све резултате. Надамо се да ће сљедеће године бити још бољи – рекао је Ђурић подсјетивши да ОШ „Никола Тесла“ похађа више од 1.000 ученика.

– Централна и подруче школа укупно броје 896 ученика, док Музичку школу похађа 150 ђака. Испратили смо и још једну генерацију матураната, њих 112, и заиста је ријеч о јако доброј генерацији – додао је Ђурић.

Свечаности поводом завршетка школске године присуствовао је и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Игор Жунић, замјеник градоначелника Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, те директори других дервентских школа и представници јавног живота.

Замјеник градоначелника честитавши ученицима завршетак школске године и постигнуте успјехе истакао је да град настоји да побољша услове за рад обновом у земљотресу оштећеног објекта школе.

– Имамо прилику да ових дана обиђемо све школе и резимирамо успјехе ученика и наставника, а имам и обавезу да вас упутим у досадашње активности у вези са рјешавањем проблема објекта ове школе. Реконструкција објекта је у фази добијања грађевинске дозволе, а пројектна документација и ревизија су завршени и очекујемо противпожарну сагласност. Реконструкција објекта је процијењена на око пет милиона марака и заједно са Владом РС и у контакту са предсједником и премијером РС затварамо финансијску конструкцију и у најскорије вријеме очекујемо расписивање тендера за избор извођача којем ће бити повјерена реконструкција – објаснио је Јефтић.

Такмичења

Дан ученичких постигнућа био је прилика и да се похвале ученици који су постигли запажене резултате на такмичењима, а директор Љубиша Ђурић рекао је да су посебан понос школе ученице које су освојиле друго мјесто на републичком такмичењу у рукомету, а из те екипе најбољим голманом на републичком нивоу проглашена је Едина Хрустић.

Ученици ОШ „Никола Тесла“ заслужили су прво мјесто на градском такмичењу познавања покрета Црвеног крста, које је било и карта за регионално такмичење на којем су заузели треће мјесто, прва мјеста на градским такмичењима у малом фудбалу, одбојци за дјевојчице,  у шаху, фудбалу, кошарци за дјечаке, те прво мјесто на градском такмичењу и треће мјесто на регионалној смотри хорова. Прво мјесто заузела је екипа ђака на градском такмичењу „Ћирилица, чедо моје“. Прво мјесто на градском такмичењу из математике заузела је Александра Столић за девете разреде и Ања Сибинчић за седме разреде, прво мјесто на градском такмичењу из информатике освојила је Александра Столић, те друго мјесто на регионалном. Ања Сибинчић представљала је школу на градском такмичењу из физике заузевши прво мјесто и треће мјесто у регији, а друго мјесто на регионалном такмичењу из физике заслужио је Дејан Пећић. Прво мјесто у дисциплинама скок у даљ, 600 метара и бацање кугле освојила је Милица Петковић, у дисциплини бацање кугле Гаврило Којић, трци на 100 метара Балша Ружић, а на 800 метара Ади Бегановић.

Прве награде на републичком такмичењу у клавирским изведбама освојиле су Марија Пејчиновић, Ања Сибинчић и Мила Сибинчић.

Related posts

Уз гробље у Горњем
Детлаку стасава капела

Derventski List

Љубица Гаврић
прославила 100. рођендан

Derventski List

У „Сунцу“ настају креативне честитке за 8. март

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još