Друштво

Ученицима приближена свакодневица
особа са оштећеним видом

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ поводом 15. октобра, Међународног дана бијелог штапа организовао је Дан отворених врата током којег су се ученици основних и средњих школа упознали са свакодневицом и наставом ученика са оштећењем вида.

Ова установа протеклих дана угостила је ученике основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“, те Средњошколског центра „Михајло Пупин“, а осим радионица, средњошколци су присуствовали часовима српског језика и практичне наставе модних кројача и физиотерапеута.

– Ученици су упознали и са Брајевим писмом и тифлотехничким помагалима, а путем радионица приближено им је како лица оштећеног вида функционишу у својој свакодневици и на који начин усвајају знање током школовања – појаснили су из „Будућности“.

Међународни дан бијелог штапа обиљежава се од 1964. године, а бијели штап симболизује помагало које слијепим и особама са оштећеним видом олакшава самостално кретање.

Related posts

ЗА ГОДИНУ 14 НОВИХ ДИЈАБЕТИЧАРА

admin

Јака воља за учењем најбољи
рецепт за успјех у школи

Derventski List

Почињу са радом три радара, један од њих у Палачковцима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još