Друштво

ОШ „19. април“ поносно
истакла своје резултате

Садржајним програмом, који је започео изведбом химне Републике Српске, а настављен фолклорним, рецитаторским и другим тачкама које су припремили ђаци и њихови наставници, Основна школа „19. април“ обиљежила је Дан школе.

Дан ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату, 19. април, чији назив и носи ова школа, био је прилика да на свечан начин буде приказан труд ученика и њихове активности, као и да буду истакнути њихови резултати.

Директорица школе Елвира Миљић нагласила је да школа, али ђаци, имају због чега да буду поносни.

– У протеклој години наставници и ученици наше школе постигли су запажене резултате на такмичењима свих нивоа, а оно што бих посебно истакла, а што се већ три године одвија и у нашој школи, а то је процес спољашњег вредновања квалитета рада школе. Извјештаји са посматраних часова су стигли и савршени су, а без обзира на оцјену нашег рада, заиста сам презадовољна свим што смо постигли у радили ове и протеклих година – рекла је Миљићева додавши да је прослави Дана школе, поред представника града, јавног и вјерског живота Дервенте, присуствовао и представник Републичко педагошког завода РС Славко Драгосављевић.

Дан школе честитао је и градоначелник Милорад Симић.

– Ово је добра школа, носи лијепо име, а краси је и добар тим који функционише и остварује добре резултате. Надам се да ће досадашње праксе преузети и млади људи, наставници и да ће се тренд вриједног рада, са још бољим резултатима наставити досадашњом трасом – рекао је Симић.

Програму обиљежавања Дана школе присуствовали су и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, директори и представници осталих дервентских школа и установа, те шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић.

Related posts

ГОСТОПРИМСТВО ДРАГИМ ГОСТИМА ВЕЛИКА ЧАСТ

admin

Од идуће године измјене услова за старосну пензију

admin

Избор најљепше фотографије
у празничном кутку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još