Новости

О избору предсједника парламента
и ребалансу буџета 19. октобра

Скупштина града засједаће 19. октобра, а међу 26 тачака дневног реда је избор предсједника парламента и нацрт ребаланса буџета града за 2023. годину.

Усаглашено је то на данашњој сједници Колегијума, а пред одборницима ће се наћи и Приједлог програма уређења градског грађевинског земљишта за 2023. годину, као и Приједлог програма санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица на подручју града. Локални парламент требало би да се изјасни и о неколико тачака из области имовинско – правних послова, те давању у закуп пољопривредног земљишта у својини града.

Биће разматран и Приједлог одлуке о процјени угрожености од елементарне непогоде и друге несреће, као и измјене регулационих планова „Гаковац“  и „Центар – Запад“. Такође, на дневном реду је и информација о раду и пословању Предшколске установе „Трол“ за прву половину године, извјештај о раду ове установе за протеклу годину и годишњи програм рада за 2023/2024. годину, а ријечи ће бити и о стању основног образовања у Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима за протеклу школску годину.

На приједлог градоначелника Милорада Симића дневни ред је допуњен Приједлогом одлуке о коришћењу средстава наплаћених од новчаних накнада по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредно.

Пред одборницима ће се наћи и Извјештај о раду Првостепене стручне комисије за утврђивање способности лица у поступку остваривања права из социјалне заштите и утврђивање функционалног стања корисника, као и разрјешење члана Управног одбора Туристичке организације, те именовању вршиоца дужности на то мјесто.

Не дневном реду је и Извјештај о реализацији Гендер акционог плана за период од 2021. до 2024. године и информација о спортским активностима и резултатима рада спортских клубова.

Related posts

ПЕЋИЋ И МИОДАНИЋЕВА ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ЗАХВАЛНИЦЕ

admin

У КОСТРЕШУ ВЈЕТАР ОТКРИО КУЋЕ

admin

Дервентски лист прославља рођендан

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još