Култура

ПАКЕТИЋИ СТИГЛИ УЗ „ГУСАРСКУ БАЈКУ“

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић” синоћ је, уз занимљиву представу под називом “Гусарска бајка” коју су извели чланови Позоришта младих Бањалука “Дис”, организована подјела новогодишњих пакетића.

Том приликом Дјед Мраз је уручио пакетиће малишанима који похађају играоницу у библиотеци, њиховој браћи и сестрама, као и дјеци која су раније похађала играоницу.

  • Циљ нам је био да покушамо вратити већ помало заборављене ликове који су нам некада били занимљиви, а не да направимо представу са модерним ликовима из разних нових игара. Наиме, овдје се ради о новогодишњој гусарској бајци, јер једна од тема којима се бавимо јесте да ли гусари уопште могу да добију пакетиће с обзиром да немају адресу, нити је коме јасно шта они заправо раде – казао је драматург представе Новица Богдановић.

Додао је да је малишанима представљена једна веома весела и занимљива интерактивна игра.

  • Успјели смо да старе вриједности у вези са позориштем и приповиједањем ставимо у први план. Наравно, уз помоћ позоришне магије, глумаца и дјеце, на крају смо дозвали Дједа Мраза који је добрим малишанима подијелио пакетиће – истакао је Богдановић.

Related posts

Представа „Десет напрема један“ вечерас

admin

Концерт „Бањалучког
веза“ вечерас

Derventski List

СИЗИФ НАСТАВЉА МИСИЈУ ОПИСМЕЊАВАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još