ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пливање савладало
120 малишана

Дипломе о успјешно завршеној „Школи пливања“ која већ 14 година окупља дервентске малишане на базенима „Олимп“, уручене су данас за 120 дјеце која су у два термина савладавали и усавршавали технике пливања.

Курс пливања традиционална је активност Школе спорта „Арена“ која од 2010. године окупља дјецу старију од пет година, а малишани који су и ове године имали прилику да „клешу“ технике пливања и роњења нису крили задовољство завршеним курсом.

– Било ми је јако лијепо са другарима и сада знам да пливам, а надам се да ћу и сљедеће године доћи у школу пливања – рекао је десетогодишњи Стефан Мандић који је већ трећу годину дио пројекта, а задовољан је и једанаестогодишњи Стефан Шаврљуга.

– Наш тренер Горан је био добар и моји другари су задовољни. Поручио бих својим другарима који не знају да пливају да се пријаве на ове часове – рекао је Стефан.

Да ће и сљедеће године доћи на часове пливања рекла је шестогодишња Ања Брадоњић.

– Највише ми се свидјело пливање, али још морам да учим – рекла је Ања, а седмогодишња Лана Бјелошевић савјетовала је другаре непливаче да се придруже овим часовима.

Као и ранијих година, подршка за одржавање часова пливања није изостала из Градске управе.

– Ову лијепу активност, у оквиру комплекса „Олимп“ његујемо и подржавамо од 2010. године и ово је прилика да непливачи постану пливачи, као и да савладају нове технике, али и да усвоје здраве навике као надоградњу за све остале активности у животу – рекао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

Организатор и један од тренера школе пливања Дарко Панић истакао је да су поред основне обуке непливача били доступни и часови напредне групе.

– Желио бих напоменути да смо поред основне обуке непливача имали и напредну групу гдје дјеца уче различите технике пливањса, а ове године је та група била бројна и сви су савладали технике успјешно. Узраст који је обухваћен пројектом је од пет до 16 година и надамо се да ћемо и сљедеће године бити у прилици релаизовати овај пројекат и, свакако, уз подршку Градске управе која је и ове године сносила половину трошкова. Циљ је да дјеца буду задовољна, да савладају пливање и да лијепо проведу и садржајно испуне љетњи период године – рекао је Панић додавши да су са малишанима радили и тренери Горан Лукић и Милорад Бјелошевић.

И ове године, младе непливаче угостили су базени „Олимп“.

– Желим да истакнем задовољство што се сваке године на нашим базенима одржава школа пливања, а што се није прекидало ни у вријеме пандемије корона вируса. Много дјеце је до сад прошло кроз ову школу и мислим да смо сви били задовољни, првенствено дјеца, и објектима и тренерима, а потврда је да се дјеца враћају из године у годину – рекао је власник „Олимпа“ Андрија Бјелошевић.

Related posts

ДАРИВАЊЕ ДРАГОЦЈЕНИХ КАПЉИЦА ДАНАС

admin

Гимназија 110 година ризница знања

admin

ИЗМЈЕНА НАРЕДБИ О РАДНОМ ВРЕМЕНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još