ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Подршка Градске управе
пензионерима значајан подстрек

Добра сарадња и неизоставна подршка Градске управе која у значајној мјери олакшава рад Удружења пензионера у Дервенти истакнута је данас приликом посјете градоначелника Милорада Симића са сарадницима овом удружењу.

Дервентско удружење пензионера броји 3.935 чланова, о њих више од 500 прима најнижу пензију. Како би им били омогућни што пристојнији услови живота, град је ове године из буџета издвојио 70.000 КМ за куповину лијекова и потрошњу електричне енергије за најугроженије чланове, што је за 10.000 КМ више у односу на прошлу годину. За потребе ове категорије из буџета је издвојен и грант у износу од 4.000 марака, те још 1.900 за пројекте и 7.000 КМ за кречење просторија.

Градоначелник Милорад Симић казао је да Градска управа настоји да остварује добру сарадњу са овим удружењем и помогне потребе ове групе становника, а тим поводом је пензионерима дониран нови телевизор.

– Поред основних средстава које обезбјеђујемо, увијек треба слушати потребе корисника и помоћи. На увид сам имао број пензионера у Дервенти, као и висине пензија, које су испод просјека, што је незавидна ситуација, али, иако локална заједница није у прилици то да поправи, можемо им изаћи у сусрет. Увијек има простора да пружимо подршку, нарочито за корист већег броја суграђана – казао је Симић.

Да добра сарадња и разумијевање владају између овог удружења и Градске управе потврдио је и предсједник Удружења пензионера Вељко Спасенић.

– Ми у удружењу цијенимо солидарност и хуманост, а кроз чланарину коју издвајамо, употпуњујемо организационе и хуманитарне потребе. Исто тако, подршку нам пружа и локална заједница. Ове године за субвенцију трошкова струје издвојено је 52.500 КМ за 525 корисника, док је лијековима помогнуто 136 корисника са 19.693 КМ – казао је Спасенић додавши да је подршка из буџета стигла и за друге потребе.

– Ове године јавила се потреба да уредимо дом, тако да смо се обратили Градској управи која се одазвала нашем апелу и издвојила 7.000 КМ за кречење наших просторија, а градоначелник нам је поклонио и бољи телевизор који је већ у функцији. Морам изразити захвалност и истаћи да је сарадња, у односу на друге локалне самоуправе, у Дервенти за сваку похвалу – додао је Спасенић казавши да овај Дом пензионера служи својој сврси.

Дом пензионера, осим припадника треће доби, мјесто је окупљања и других суграђана, али и удружења.

Related posts

ВОЛОНТЕРИ НЕУМОРНО ПОМАЖУ СУГРАЂАНИМА

admin

ДВОЈЕ ИЗ ДЕРВЕНТЕ У ДОБОЈСКОЈ БОЛНИЦИ ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА

admin

Ђаци се припремају за школу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još