ИЗДВОЈЕНОСпорт

Подршка из буџета за 17 спортских клубова

Да је спорт важан дио живота Дервенте доказује издвајање око пола милиона марака који су буџетом града намијењени за ову област, а подршку за спортске активности осигурало је 17 спортских колектива који су данас са градоначелником Милорадом Симићем потписали уговоре.

У буџету града за 2021. годину за спортске активности планирано је 440.000 КМ, уз додатних 50.000 за тренинге спортских клубова, а за 17 колектива са којима су потписани уговори биће издвојено 225.000 марака.

Градоначелник је истакао да спорт има веома значајну улогу у друштву, што већ годинама препознаје локална управа.

–  Износ од око пола милиона марака, колико је у буџету града издвојено за спорт, је вјероватно недовољан клубовима, али је истовремено и коректан. Жао ми је што нису сви од 35 клубова који су конкурисали на јавни позив за додјелу средстава из буџета, испунили услове.  Новаца неће мањкати, односно средства која су предвиђена уговорима биће исплаћена, а очекујем да у наредних мјесец и остали клубови испуне услове и потпишемо нову туру уговора – казао је Симић.

Захвалност локалној управи за финансијску, али и подршку у такмичењима, изразио је предсједник Управног одбора и дио тима Рукометног клуба „Дервента“ Славен Шмуља истакавши да се овај клуб, који броји око 70 чланова, протекле године због недостатка новца био на корак да одустане од такмичења у највишем рангу БиХ рукомета.

– Такмичили смо се у Премијер лиги БиХ одигравши 30 утакмица, али смо резултатом били неубједљивији, тако да ћемо се сљедеће године највјероватније такмичити у Првој лиги РС, што је за наш клуб и за средства којима располажемо, пригодан ранг такмичења – рекао је Шмуља додавши да је финансирање највећа бољка овог клуба у протеклој сезони, али да су средства из буџета града једина била редовна.

Предсједник Управног одбора Клуба малог фудбала Дејан Плиснић истакао је да овај клуб не би могао да функционише без средстава која обезбјеђује град.

– Наш клуб окупља искључиво играче из Дервенте, екипу која се бави футсалом и такмичимо се у Другој лиги РС. Захваљујемо граду на подршци јер наш клуб не би могао да функционише без те подршке, и цијеним да би свима циљ требао дабуде подизање дервентског спорта на виши ниво – рекао је Плиснић.

Уговор о додјели средстава из буџета града потписао је и представник Кошаркашког клуба „Дервента“ Југослав Нединић захваливши се на повећању износа који је добродошао овом клубу у изазовним временима.

– Желим да се захвалим представницима града на новчаној помоћи и на повећању износа. Пандемија је утицала на рад нашег клуба, неке лиге нисмо могли да играмо, али смо одржали и чак повећали број млађих полазника и надамо се учешћу у Првој лиги РС – рекао је Нединић, а захвалност локалној управи изразио је и представник карате клуба „Кима“ Дервента Душко Макивић.

– Наш клуб постоји три године током којих смо забиљежили имали доста успјеха – рекао је Макивић.

Други јавни позив

У другом јавном позиву за додјелу средстава из буџета, који је отворен до 25 јуна, предвиђена је подјела преосталих 215.000 КМ у којима су предвиђена и средства за спортске пројекте.

 

 

Related posts

Каратисти „Киме“ у нову
годину улазе са новим звањима

Derventski List

„Патковача“ добија нови изглед

admin

Желим да своје богато искуство пренесем на млађе фудбалере

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još