ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПОДРШКА СУГРАЂАНА ВЈЕТАР У ЛЕЂА

Учешће у престижном музичком такмичењу „Ритам Европе“ за троје младих Дервенћана Катарину Ћелић, Ивану Симић и Срђана Јефтића незаборавно је искуство кроз које су били најбољи амбасадори свог града, а највеће узбуђење тек слиједи и то током финалне вечери такмичења, у суботу, 19. септембра.

Катарина, Ивана и Срђан, обављајући посљедње припреме пред финале које ће гледаоци моћи да прате у програму Радио – телевизије Републике Српске, подијелили су са Дервентским листом утиске од аудиције, припрема, снимања спота, те гласања за фаворите.

– На почетку нисмо били свјесни на којем је нивоу ово такмичење и колико труда ћемо морати да уложимо, али када смо све то посложили, били смо изузетно срећни што смо баш ми представници наше општине, те смо дали све од себе и задовољни смо резултатима – рекла је Катарина која својим вокалом прати плесну тачку коју изводе Ивана и Срђан.

– Најтеже нам је било док нисмо одлучили коју кореографију ћемо изводити, јер смо имали много идеја. Када смо одлучили како ће плесна тачка изгледати, све остало је било лакше, с обзиром да се плесом бавимо већ седам година – казала је Ивана што је потврдио и Срђан казавши да је осмишљавање кореографије био најтежи дио посла.

Снимање спота донијело је, како су рекли, неочекивано искуство.

– Приликом снимања спота сусрели смо се са једним потпуно другачијим приступом од оног који смо очекивали. Ради се о сценском наступу који је за све нас било изненађење – признала је Ивана, а Катарина је додала да је прави изазов био да се ускладе у изведби пратећи савјете иза камере.

С обзиром да су од почетка смс гласања били лидери међу представницима 14 градова и општина, посљедња седмица пред финално вече донијела је највише узбуђења, јер није било јавне објаве резултата гласања.

– Откад је почело гласање слањем поруке, сваки дан сам чекала са неизвијесношћу и узбуђењем објављивање пресјека резултата. Једно вријеме смо држали прво мјесто, а онда су нас предухитрили, али се надам да ћемо у коначници, када и гласови жирија буду додати високо да се котирамо – рекла је Катарина.

Млади Дервенћани захвалили су се свима који су им пружили подршку током такмичења, додавши да се надају да ће на дан финала имати највећу подршку суграђана.

– Желимо да се захвалимо нашим родитељима, који су се највише ангажовали и упркос великом притиску пратили нас на сваком кораку овог такмичења. Уз нас су, својом несебичном подршком, били и начелник општине Милорад Симић и професорица музике Милијана Жунић, као и управа Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и наставница музичке културе у Основној школи „Никола Тесла“ Нада Вукичевић – казали су дервентски представници који се надају да ће уложени труд током припрема донијети резултат добрим пласманом током финала такмичења.

Костими  

Катарина, Ивана и Срђан, осим извођењем и плесом уз пјесму Данске, истакли су да су поносни и на костиме који изгледају баш онако како су замислили.

 Гласање  

За младе Дервенћане могуће је и даље гласати и то слањем смс поруке садржаја: пјесма (размак) редни број шест на број 091510720 чиме се остварује један глас. Број порука који можете послати са једног броја је неограничен.

Related posts

Прекид у снабдијевању струјом
у Церанима и Појезни

Derventski List

Kупци само мјеркају поврће и воће за зимницу

admin

ДАМЕ ЗА 8. МАРТ ОЧЕКУЈЕ ДОБАР ПРОВОД

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još