EкономијаИЗДВОЈЕНО

Дервента међу првим у Српској у пројекту гасификације

Градоначелник Дервенте Милорад Симић и представници града Добоја учествовали су данас у видео – конференцији коју је организовао замјеник генералног директора за прераду и пласман компаније „Зарубежњефт“ Игор Шелкунов у вези са гасификацијом Дервенте и Добоја.

Ради се о наставку разговора које су представници Рафинерије нафте у Броду раније водили са челницима ова града, а који се односе на пројекат допремања компримованог гаса до заинтересованих потрошача. Током видео  – конференције разговарало се о дистрибутивној мрежи и допремању гаса до крајњих потрошача из Рафинерије нафте у Броду у коју би компримовани гас требало да стигне почетком јула.

Усаглашено је да ће бити настављена сарадња Дервенте и Добоја са Рафинеријом нафте и да су се стекли сви услови да се отпочне са активностима израде пројеката гасификације ове двије локалне заједнице.

Градоначелник Милорад Симић је истакао да је град спреман за учешће у пројекту гасификације те да ће, како је раније и планирано, компримовани гас за почетак стићи до двије дервентске средње школе, Основне школе „19. април“, те Дома здравља.

– Биће нам задовољство да као једна мала локална заједница, која је препознала све бенефите учешћа у овом пројекту, будемо дио ове врсте пилот пројекта. Чињеница је да је у питању озбиљан, и надасве, скуп пројекат који изискује учешће и мноштва других институција, али и да реализације тече веома брзо, јер за непуну годину већ имамо много тога урађеног – рекао је Симић додавши да је добио пуну подршку српског члана Предсједништва Милорада Додика да Дервента међу првим локалним заједницама добије компримовани гас.

Представници града Добоја такође су имали позитивно мишљење о гасификацији града.

На видео – конференцији учествовали су и представници Рафинерије нафте у Броду, односно директор Анатолиј Караљус са сарадницима.

Related posts

Успјехе нису умањили специфични услови рада

admin

Нови изглед кружне раскрснице

Derventski List

Улица Краља Петра Првог
добија нови изглед

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još