Спорт

ПОПУЊЕНЕ „ВРУЋЕ“ ФОТЕЉЕ У „ТЕКСТИЛЦУ“

Двомјесечна агонија дервентског фудбалског прволигаша окончана је избором новог руководства. За новог предсједника Скупштине Фудбалског клуба „Текстилац“ изабран је Предраг Дринић, који је био кандидат групе окупљене око Душка Рељића.

Осим избора предсједника Скупштине, изабран је и нови Управни одбор, а осим Душка Рељића, чланови овог органа су и Симо Ђукић, Миланко Балешевић, Златко Шогоровић и Ђорђе Томинчић. У Управном одбору два мјеста су остала упражњена, па ће накнадно бити кооптирана још два члана.

Предраг Дринић се, након избора, захвалио досадашњим члановима управе клуба, а посебно Бојку Гатарићу и Сави Ружојчићу, истакавши да су „љествицу дигли високо“, те да су оставили неизбрисив траг у клубу.

– Изузетна ми је част што сам функцију предсједника Скупштине преузео у години када клуб навршава стотину година постојања. Ми смо окупили групу људи са којима ћемо настојати остварити наше циљеве – истакао је Дринић.

Душко Рељић, осим што му, изузимајући ппштину Дервента, припада улога највећег финансијера, каже да се клуб налази у прилично тешкој финансијској и резултатској позицији, али да је одлучио да због важног клупског јубилеја настави са још значајнијом подршком. Иако је било спекулација да би он требао да буде предсједник, Рељић је рекао да због пословних обавеза ту улогу није могао да прихвати.

На сједници је констатовано да је примарни такмичарски циљ очувати статус прволигаша, али да за испуњење тог циља треба обезбиједити значајну финансијску подршку. Управо то је један од првих и најважнијих задатака новог руководства клуба.

Новост у раду „Текстилц“ је професионална функција спортског директора клуба, а тај посао би требало да обавља Бањалучанин Чедомир Ћулум, чија улога ће бити брига о свим селекцијама клуба. Од раније је познато да је улога тренера повјерена Данимиру Милкановићу, тренеру са домаћим и међународним искуством, а у конкуренцији за састав екипе биће и неколико нових играча: Милош Ђорђевић, Драгиша Станић, Синиша Радоја, Марко Деспотовић, те повратник Љубиша Рељић. Помоћни тренер Милкановићу биће Небојша Радан, некадашњи фудбалер „Текстилца“.

– Резултатска криза у „Текстилцу“ је евидентна, али опстанак у Првој лиги није немогућа мисија. Само захтијева доста труда, рада и средстава. Надамо се подршци и разумијевању свих који воле спорт и фудбал, јер Дервента заслужује да има фудбалског прволигаша – рекао је Дринић.

Related posts

Чланови Клуба „Мирон мото“ успјешни на завршним тркама

admin

Реванш за останак у трци за Прву лигу

admin

ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ ОД 11. ДО 29. ДЕЦЕМБРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još