ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОРОДИЦА ГИБАНИЦА ВАСКРС ДОЧЕКУЈЕ У ЗАВРШЕНОЈ КУЋИ

Начелник општине Милорад Симић и предсједница Кола српских сестара „Царица Милица“ Ђурђа Додиг Пијетловић обишли су данас породицу Гибаница са трогодишњим тројкама, а чија је кућа довршена средствима прикупљеним на овогодишњем Светосавском балу.

Мирјана и Рајко Гибаница, родитељи првих дервентских послијератних тројки, нису крили радост јер је њихова кућа сада потпуно функционална за живот, захваливши се свима који су помогли.

– Много је добрих људи и немам ријечи којима би им се могли захвалити. Кућа је комплетно завршена, дјеца су добила своје собе, иако још увијек спавају у једној – казао је Рајко Гибаница.

Мирјана је додала да је сада много лакше функционисати, јер троје дјеце захтијева и велики простор.

– У нашем дому Васкрс, без обзира на уведене мјере, пун је радости и среће – истакла је она.

С обзиром да се ближи највећи хришћански празник Васкрс начелник општине изразио је задовољство што ће трогодишњи Матеа, Теа и Филип овај празник дочекати у потпуно функционалном дому.

– У овом сивилу које нас је обавило због пандемије корона вируса, ванредног стања и разних мјера и забрана, не могу да не будем поносан на своје суграђане који су помогли у томе да се заврши ова кућа. Посебно се захваљујем Колу српских сестара за иницијативу и извођачима радова. Бране и Саша Савић су фасаду урадили без новчане накнаде, а и бројни други суграђани су дали допринос – рекао је Симић.

Додиг Пијетловићева је захвалила свима који су помогли да породица Гибаница има прави дом, прије свега куповином улазница за бал те извођачима радова који нису тражили никакву накнаду за свој рад.

– Сви радови који су планирани су завршени. Уведено је гријање на обе етаже куће, урађена је изолација и фасада, постављени су олуци, те су завршени унутрашњи радови којима је горњи спрат сада потпуно функционалан. Драго ми је да смо успјели побољшати услове у којима живи ова петочлана породица и на тај начин пружити подршку родитељима – казала је Додиг Пијетловић те додала да је срећно одрастање дјеце најбоља награда за уложени труд.

Хуманитарне акције

Милорад Симић је додао да многе хуманитарне акције трају током читаве године, а у оквиру једне од њих завршен је објекат за деветочлану породицу Ђуричић у Великој Сочаници, а још једној породици уступљен је стан за социјално становање. Подсјетио је и да је породици Зорић, око које се, како је рекао, подигла „медијска прашина“, такође понуђен исти смјештај, али да су они то одбили.

Related posts

ДОМ ЗДРАВЉА ОДРЕДИО ДЕЖУРНЕ БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА

admin

На седам дана обуставља се настава, затварају тржни центри и кафићи

admin

Будуће средњошколце очекују већ позната занимања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još