Друштво

ПОСВЕЋЕНОСТ И РАД УВИЈЕК ДОНЕСУ РЕЗУЛТАТЕ

Када се особа фокусира на оно што воли и када се томе посвети, резултати неће изостати. То је мото којег сам се држала током школовања и који ми је на крају донио поноса вриједну титулу ученика генерације.

Казала је то Николина Калањ, економски техничар, која је у Стручној и техничкој школи понијела ласкаву титулу ученика генерације за четворогодишња занимања.

Иако признаје да је до овог признања тешко стигла, ипак је, додаје, својим радом и знањем томе тежила.

– Било је тешко, морам да признам. Али, ако волиш оно што радиш, као што је са мном случај, а ја заиста волим да учим, све се може постићи. Додатни плус је то што ме економија занима, а посебно финансије – истакла је Калањ додајући да су стручни предмети из области економије код ње будили навеће интересовање.

– Наклоност економској групи предмета дугујем професору Миловану Кричковићу који је увијек биоо ту да помогне да градиво лакше савладамо – рекла је она додајући да школовање намјерава да настави на Економском факултету у Бањалуци, јер је економија оно чиме жели у животу да се бави.

Настава на даљину

Николина Калањ додаје да остаје жал што је вирус корона утицао на начин завршетка школовања, односно што су она и њени другари остали ускраћени за прославу посљедњег дана наставе, али ова марљива матуранткиња истиче да постоји и мноштво предности наставе на даљину.

– Кога год занима градиво, имао је прилику да надограђује знање школујући се од куће. Имали смо прилику боље да се фокусирамо – казала је Калањ.

Related posts

Знање и енергија усмјерени у студије медицине

admin

РЕЦИТОВАЊЕ ОДЛИЧНО ИДЕ И СРЕДЊОШКОЛЦИМА

admin

У двориште школе могу
само возила запослених

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još