ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ, УЗ СИМИЋА 11 ПАРТИЈА

Коалициони споразум за предстојеће локалне изборе, којим је потврђена подршка заједничком кандидату за начелника општине Дервента Милораду Симићу у његовој трци за пети мандат потписан је данас између 11 политичких партија.

Потпис на документ под називом „Споразум о сарадњи и подршци заједничком кандидату за начелника општине на локалним изборима и расподјели власти у локалној управи, предузећима и установама од локалног интереса на подручју општине Дервента“ ставили су предсједници општинских одбора СНСД-а, СП-а, ДНС-а, Уједињене Српске, ДЕМОС-а, ХДЗ-а, НДП-а, СНС-а, Социјалистичке партије Српске, СДП-а, те ХС-а.

Начелник општине и лидер дервентског СНСД-а Милорад Симић нагласио је да је оваква подршка његовој кандидатури за нови мандат резултат дугогодишњег рада и напретка. Он се захвалио свима на указаном повјерењу.

– Сматрам да је непристојно кандидовати се за пети мандат на челу општине, али подршка оволиког броја политичких странака говори супротно – казао је Симић те истакао да ће се и у будућности трудити да оправда повјерење и да ће настојати да исправи грешке које су направљене до сада.

Шеф Изборног штаба СНСД-а Игор Жунић истакао је да само човјек који је прави лидер може Дервенту довести до статуса града, те да је коалициони споразум потписан између 11 политичких партија, прије свега знак подршке начелнику Милораду Симићу за његов пети мандат на челу општине.

– Мислим да је ово најшира коалиција на просторима Српске, јер чисто сумњам да ће још неко успјети да обезбиједи подршку 11 политичких субјеката – рекао је  Жунић додавши да је ово прва назнака какви резултати могу да се очекују на предстојећим локалним изборима.

Предсједник дервентског одбора ХДЗ-а БиХ Маријан Кљајић сматра да су резултати и бољитак који је постигнут у вријеме мандата актуелног начелника евидентни.

– Стога, водимо се тима да ко добро ради, не треба га мијењати – констатовао је Кљајић.

Подршка није изостала ни од Социјалистичке партије.

– Дуги низ година смо уз СНСД и актуелни начелник је увијек имао нашу подршку, а заједнички планови су разлог и за будућу подршку – изјавио је предсједник ОО СП-а Славен Гојковоић додавши да је оволика подршка добар старт у трци за побједу.

Подршка ранијој коалицији појачана је овог пута и из ванпарламентарних партија, а изостала је само од СДС-а и ПДП-а.

Related posts

ПОКЛАДНО ДРУЖЕЊЕ У ДОМУ ХКД „НАПРЕДАК“

admin

ЖЕНА НОЖЕМ ХТЈЕЛА ДА УБОДЕ ТРГОВКИЊУ

admin

Савко Пећић уз војне почасти испраћен на вјечни починак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još