ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА СТИПЕНДИСТИМА

Општина Дервента добила је 78 нових стипендиста, медју којима је 68 студената и десет ученика средњих школа, са којима је  начелник општине Милорад Симић данас потписао уговоре стипендирању.

Уговоре су обновила 104 студента, што је укупно 182 корисника стипендија, 12 више него прошле године.
Добродошлицу и честитке присутнима упутили су начелник општине, начелник Одељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалића и његова сарадница Љиљана Мујачић.
– Прије свега, дамама честитам Дан жена. Морам и да вам кажем да ми је драго што сте овдје у оволиком броју, што вас је више него прошле године, а надам се да ће вас идуће године бити још више – казао је Симић нагласивши да Дервента има највећи број регистрованих привредних субјеката и да очекује да ће неколоцина студената после студија да се врати у свој град, гдје их чека запослење, јер наш град има високу стопу запослености, највећу у региону.

Из буџета за стипендије је обезбиједјено 200.000 КМ, а 110 марака на мјесечном новоу, током девет мјесеци, примају студенти, а средњошколци 70 марака.
– Стипендија ми је велика сатисфакција и велики је допринос кућном буџету, јер су велики трошкови када се из куће школују два или више студената – казао је Милош Ратковац, који студира француски језик.

Related posts

Обиљежено 76 година од ослобођења Дервенте

admin

Пјесници двије деценије ријечима славе љепоте Укрине

admin

Петар Божовић увеличао
Преображењско вече

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još