Спорт

Пољак Јакуб Качмарек побједник трке

Пољак Јакуб Качмарек побједник је 16. бициклистичке трке Београд – Бањалука, поновивши тако успјех постигнут 2020. године.

Качмарек је свом тиму донио трећу узастопну побједу на овој трци, а жуту мајицу је заслужио надокнађујући у посљедњој етапи три секунде заостатка иза Ленарда Тужела из белгијског тима.

– Срећан сам због побједе, мој тим је одрадио заиста добар посао и заиста ми је драго што сам поново био најбржи. Све похвале за организацију трке – рекао је Качмарек.

У генералном пласману, друго мјесто је заузео Ђани Маршан из екипе „Тарталето Исорекс“, док се на треће мјесто пласирао Ленард Тужел, а данас је први на циљ у Бањалуку стигао Андреас Гуман из екипе „Тарталето“, други Патрик Стош из екипе „Востер“, док је трећи био Бартош Рудик из „Сантика“.

Плава мајица за најбољег брдског возача отишла је у руке Михаелу Штајнару из репрезентације Словеније, а црвену за најбољег спринтера је заслужио Маријуш Волд из „Тарталета“, док је зелену мајицу за бициклисту са највише поена освојио Алан Банашек из тима „Мазовже“, а бијелу је освојио Валтер Калцони из италијанске „Галине“.

Дерврнта је била домаћин посљедње, пете етапе трке која је 13. априла кренула из Београда, а финиш имала данас у Бањалуци.

 

 

Related posts

„ТЕКСТИЛЦУ“ ОРДЕН И 100.000 КМ ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА

admin

Радановић и Ахмић најуспјешнији
у својим категоријама

Derventski List

„ТЕКСТИЛАЦ“ ДОИГРАВАЊЕ ПОЧИЊЕ ПРОТИВ „СЛАВИЈЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još