Спорт

Пољак Јакуб Качмарек побједник трке

Пољак Јакуб Качмарек побједник је 16. бициклистичке трке Београд – Бањалука, поновивши тако успјех постигнут 2020. године.

Качмарек је свом тиму донио трећу узастопну побједу на овој трци, а жуту мајицу је заслужио надокнађујући у посљедњој етапи три секунде заостатка иза Ленарда Тужела из белгијског тима.

– Срећан сам због побједе, мој тим је одрадио заиста добар посао и заиста ми је драго што сам поново био најбржи. Све похвале за организацију трке – рекао је Качмарек.

У генералном пласману, друго мјесто је заузео Ђани Маршан из екипе „Тарталето Исорекс“, док се на треће мјесто пласирао Ленард Тужел, а данас је први на циљ у Бањалуку стигао Андреас Гуман из екипе „Тарталето“, други Патрик Стош из екипе „Востер“, док је трећи био Бартош Рудик из „Сантика“.

Плава мајица за најбољег брдског возача отишла је у руке Михаелу Штајнару из репрезентације Словеније, а црвену за најбољег спринтера је заслужио Маријуш Волд из „Тарталета“, док је зелену мајицу за бициклисту са највише поена освојио Алан Банашек из тима „Мазовже“, а бијелу је освојио Валтер Калцони из италијанске „Галине“.

Дерврнта је била домаћин посљедње, пете етапе трке која је 13. априла кренула из Београда, а финиш имала данас у Бањалуци.

 

 

Related posts

Меч против Бањалучана нови испит

Derventski List

„Дервента“ спремна
за лов на бодове

Derventski List

Искусни „пивот“ Благојевић ново појачање

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još