ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пољопривреда и даље једна од жила куцавица Дервенте

Најуспјешнијим пољопривредним произвођачима на подручју Дервенте данас су уручена признања и захвалнице и то током пољопривредне манифестације у Великој Сочаници која се током три дана одржава у оквиру великогоспојинских свечаности.
Предсједник Удружења пољопривредних произвођача „Лан“ из Велике Сочанице Жељко Лазаревић подсјетио је да је пољопривредна манифестација зачета прије 17 година, али да ове године 16. пут окупља пољопривреднике у том селу, јер је корона вирус прије двије године условио прекид традиције.
– Ова манифестација започела је у многим градовима и општинама, а ми смо једни од ријетких који и данас одржавају ову традицију. Окупљамо пољопривредне произвођаче који на овај начин имају прилику да размијене искуства и заједно дођу до закључка како да на најбољи начин преброде све тешкоће у пољопривреди. Имамо у томе велику подршку града и свих ресорних субјеката у пољопривреди – рекао је Лазаревић.
Пољопривредна манифестација започела је у петак увече дружењем уз музику уживо, као и у суботу увече, а данас су на програму биле сеоске игре, наступ културно – умјетничког друштва из Доње Грапске, гулашијада, овнијада, те скокови падобранаца.
Свечани програм отворио је замјеник градоначелника Синиша Јефтић, који је подсјетио да се ради о догађају који промовише село и пољопривреду, те је честитао најуспјешнијим пољопривредицима и пожелио срећу у даљем раду.
– Овакве прилике увијек су добре да се људи виде и поразговарају, размијене мишљења, а уједно и да их позовемо да се укључе у пројекте који за циљ имају побољшање услова у селу. Ове године то је могућност да се учествује у пројекту Владе РС и Владе Мађарске за набавку пољопривредне махнизације, али и могућност прикључка на осињски водовод што је значајан вид унапређења живота у селима – рекао је Јефтић.
Међу бројним пољопривредницима и гостима били су и представници мађарских компанија које производе механизацију, како би пољопривредним произвођачима представили могућности у оквиру програма подршке Владе Мађарске који ће од 1. септембра омогућити додјелу бесповратних средстава у висини од 70 одсто за набавку пољопривредних машина и алата.

Најуспјешнији пољопривредни произвођачи
Мљекарство:
1. Ћудић Раде
2. Гроздановић Здравко
3. Гојковић Стјепан
4. Јутрић Илија
5. Марић Миле

Свињогојство:
1. Стјепановић Дејан
2. Нединић Желимир
3. Тодорић Зоран
4. Ђуричић Мирко
5. Ђукић Миливоје

Пластеничка производња:
1. Рељић Јово
2. Чокић Горан
3. Јоканић Георгина и Перо
4. Пуљизовић Мирјана
5. Васић Раденко
6. Микеревић Јела

Пчеларство:
1. Еминовић Расим
2. Миличић Милорад
3. Ристић Обрад
4. Кулага Горан
5. Мерћеп Младен

Тов јунади:
1. „Пољопривредник“ а.д.
2. Микеревић Спасоје
3. Босић Вујадин
4. Балешевић Боро

Тов пилића:
1. Гроздановић Здравко
2. Милинковић Славко
3. Ђукић Горан
4. Милинковић Душко
5. Сивчевић Горан

Овчарство:
1. Кулага Драган
2. Буловић Вјекослав
3. Кукић Ненад
4. Орић Шериф
5. Николић Љубиша

Related posts

ПОКЛОНИ ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ ДУЊУ

admin

Сутра врхунац хладног таласа, од сриједе топлије

admin

Скупа сјетва скраћује бразде

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još