Друштво

Представљена књига „Јесења гозба са вилом Босиљчицом“

У просторијама Народне библиотеке данас је Жељана Радојичић Лукић представила своју књигу „Јесења гозба са вилом Босиљчицом“ прве од четири књиге из едиције „Чаробно село“.
Књига је, прије свега, намијењена ученицима основних школа и прати доживљаје дјевојчице Митре, ученице првог разреда која је веома враголаста и која је расла у граду и дјечака Луке који одраста под обронцима италијанских Алпа у селу, поприлично далеко од цивилизације.
– Циљ ове књиге и свих следећих које треба да угледају светлост дана јесте да приближе село деци из града и да оснажимо децу која живе и расту на селу, односно да им приближимо колико су они у ствари привилеговани што расту на селу – објаснила је Радојичић Лукићева која је оснивач Асоцијације најбољих наставника „Ex Yu“ и „Еду Балкан“ заједнице, а својевремено се нашла међу 50 најбољих наставника на свијету.

Промоцији је присуствовао и дио ученика Основне школе „Никола Тесла“, односно разред учитељице Јасмине Радановић.

Related posts

Нема љепшег осјећаја од помоћи болесном човјеку

admin

Дервента и даље
у „Ритму Европе“

Derventski List

ЗАВРШЕНА НАСТАВА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još