ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРЕМИНУО МУШКАРАЦ ИЗ ДЕРВЕНТЕ, ЗАРАЖЕНА ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА

На Универзитетском клиничком центру РС у протекла 24 сата преминуо је шездесетшестогодишњи пацијент из Дервенте, који је уз више хроничних удружених обољења имао и корона вирус, а овај вирус потврђен је и код још једне особе из Дервенте.

Према подацима Министарства здравља и социјалне заштите у посљедња 24 часа тестирано је 519 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још 28 особа у Републици Српској.

Према мјесту пребивалишта, десет особа је из Бањалуке, шест из Градишке, по двије особе су из Српца, Лакташа и Челинца, док је по једна особа из Добоја, Прњавора, Котор Вароши, Кнежева, Дервенте и Брода.

– Тестиран је укупно 31 радник из Универзитетског клиничког центра и ови налази су негативни. Тестирана су и 62 радника из других здравствених установа у Републици Српској (Дервента, Кнежево, Бијељина, Прњавор, Приједор, Источно Сарајево, Лакташи и Градишка) и ови налази су такође негативни – саопштено је из министарства.

До сада су у Српској потврђена 1.043 случаја вируса корона, од посљедица КОВИД-19 преминуле су 53 особе, а опоравила се 391 особа.

Из Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља Дервента навели су да је према подацима закључно са 6. мајем од укупног броја лица код којих је потврђена инфекција корона вирусом, 28 лица су корисници Дома за старија лица „Златни Луг“ (17 из Дервенте и 11 из других општина), а шест запослени дома у дому ( пет из Дервенте и један из друге општине).

– На инфективном одјелу болнице у Добоју преминула су два лица код којих је потврђена инфекција корона вирусом, а која су била у Дому за старија лица и то једно из Дервенте, једно из Брода – саопштено је из ове службе.

Поред обољелих из „Златног Луга“ закључно са 6. мајем инфекција корона вирусом потврђена је код још седам  лица из Дервенте. Под надзором се налази 191 особа, од којих се 13 налази у карантину.

Related posts

Петља у плановима
„Аутопутева“ за ову годину

Derventski List

УЧЕНИЦИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ РАЗГАЛИЛИ ПУБЛИКУ

admin

ВИРУС НЕ ПОСУСТАЈЕ, СИТУАЦИЈА ОЗБИЉНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još