Култура

Прерадовић и Грумић
представили нове збирке поезије

Збирке поезије „Мастиљара стара“ Ранка Прерадовића и “Волим те све више сваке минуте“ Зорана Грумића представљене су вечерас публици у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.
“Мастиљара стара” нова је збирка поезије пјесника, писца и публицисте Ранка Прерадовића, коју је објавила бањалучка издавачка кућа “Бесједа”.
-Ово је моја 25 књига у којој сам сакупио и објавио око 60 пјесма, којом обиљежавам 60 година књижевног стваралаштва и којом заокружујем сопствени пјеснички опус. Ја Дервенти дугујем много, а Дервента према мени ништа. Зато ћу негдје пред крај године да покушам овдје организовати свечаност којом ћу обиљежити 60 година стваралаштва – рекао је Прерадовић.
Грумић, који је и члан Српског књижевног клуба „Талас“ из Прњавора, рекао је да је његова нова ова збирка настала на књижевном сусрету у Сомбору.

-Књига је подијељена у три дијела. Први дио је „Волим те више, сваке минуте“, други „Сонети љуби пјесника“ и подсјећа ме на један број пјесника, мојих савременика који се такође баве љубавном тематиком – каже Грумић додавши да су му рецензенти били истакнути књижевник из Београда Јован Бундало и проф. др Душко Ж. Поповић из Прњавора, а издавач је Клуб писаца „Вуково перо“ из Лознице.
Уз ауторе збирки у промоцији, коју је организовао Српски књижевни клуб „Вихор“, учествовали су и Горан Вуковић, Рада Китић Ђошан, Милорад Мишо Ђурђевић, а поезију је говорила и Евита Бојковац.

Related posts

„Дневник маме у пубертету“ угледао свјетло дана

admin

КОЛОНИЈА „ПАТКОВАЧА“ ПРАЗНИК СЛИКАРСТВА

admin

Музика подигла завјесу „Љетне арт сцене“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još