Култура

Љубав и пријатељство укоричени у „Душу боемску“

Поезија потекла из пера Синише Савића инспирисана љубављу, пријатељима и реалношћу живота, укоричена у збирку под називом „Душа боемска“ представљена је вечерас пред дервентском публиком.

Ријеч је првенцу овог аутора, а који сабира око стотињак пјесама међу којима и пјесме настале прије око три деценије.
– Пишем већ годинама, за своју душу, а на наговор пријатеља и највјернијих читалаца одлучио сам један дио из обимног опуса свог поетског стваралаштва да саберем у збирку, а то је уједно и начин да отргнем од заборава један период свог бурног живота – казао је Савић додавши да су пријатељи изабрали неколико пјесама и надјенули име збирци.
– Највећу захвалност дугујем Ружици Томић и Нади Ранковић које су биле главни иницијатори. Неке од ових пјесама носе и посвету, а ја ћу свакако наставити да пишем и прожимам и пријатеље кроз поезију – истакао је аутор.
Пјесме из ове збирке, осим аутора, говориле су и Дајана Дујаковић и Анђела Теофиловић, а музичку пратњу је приредио Дамјан Теофиловић.

Related posts

За библиотеку осињске школе 401 наслов

admin

Концерт музичког
дуа „Brillante“ сутра

Derventski List

Евити Бојковац повеља
„Павле М. Адамов“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još