ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРИПРЕМЕ ЗА ШКОЛУ ПОЧЕЛЕ ЗА 114 МАЛИШАНА

Програм припремне наставе у години пред полазак у школу почео је данас у обданишту „Трол“, а девета генерација малишана који нису обухваћени редовним предшколским образовањем, наредна три мјесеца припремаце се за школу.
За 114 дјеце и њихових родитеља, који на јесен сједају у школске клупе, данас је организован дочек у вртићу, гдје су их топло поздравили васпитачи и директорица ове установе Гордана Симић.
– У нашој установи се припремна настава организује већ девету годину заредом, а ове године имамо тачно 114 предшколаца. Спискови су почели да се формирају већ од октобра мјесеца, како бисмо знали број дјеце полазника програма због набавке дидактичког и потрошног материјала. Програм организује Министарство просвјете и културе РС и обезбједјује накнаде за васпитаче, док је начелник општине и ове године за све редовне предшколце, као и дјецу у припремној настави обезбиједио дидактички материјал. Једини трошкови које ће родитељи дјеце у припремној настави сносити јесу трошкови осигурања – објаснила је Симићева.
Дјечаци и дјевојчице су се данас узбуђено упознали са својим новим другарима и будућим васпитачима са којима ће се дружити до краја маја, а од сутра их очекује рад према програму припремне наставе.

Related posts

Дервенћани у одличној атмосфери
на тргу дочекали Нову годину

Derventski List

Подршка провођењу препорука ревизора, именовани директори три установе

admin

ПОВРЋЕ, ВОЋЕ И РИБА ЗА ДЕТОКС ОРГАНИЗМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još