Друштво

Злато на Мајским
музичким свечаностима

Наступ пјевачке групе Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“ на 22. Мајским музичким свечаностима у Бијељини крунисан је златном медаљом са високом оцјеном трочланог жирија.

Чланице групе представиле су се репертоаром који је обухватао пет пјесама у категорији „фолклор“, а у изузетно јакој конкуренцији, заслужиле су прво мјесто.

– Чланице пјевачке групе, под умјетничким руковођењем професорице Милијане Жунић, доказ су да љубав према музици, те упоран и континуиран рад увијек буду препознат и и награђени – казали су из друштва.

Ова манифестација у организацији СПД „Србадија“, ове године окупила је рекордних 47 хорова, пјевачких група и састава из Србије, Хрватске и БиХ које су се такмичиле у десет категорија, а пјевачка група СКУД-а „Дервента“ и прошле године је остварила запажен наступ учешћем на овој манифестацији освојивши сребрну медаљу.

Related posts

Свечаност, посебно издање
и нови изглед за 110. рођендан

Derventski List

„Троловци“ били дио завршне ЦИВИТАС-ове свечаности

admin

Васкршњи базар данас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još