ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРИРЕДБА У ЧАСТ СРПСКОМ РЈЕЧНИКУ

Поводом два вијека од објављивања Српског рјечника, наставници Актива српског језика у Основној школи „19. април“, уз помоћ својих колега и руководства школе синоћ су организовали књижевно вече.

Наставница српског језика и књижевности Далиборка Малешевић изразила је захвалност пјесницима из Српског књижевног клуба „Вихор“ Евити Бојковац, Савку Пећићу и Милораду Ђурђевићу, који су увеличали овај догађај.

– Ми смо, као мала школа, овај значајан догађај обиљежили на ђачки начин и част нам је што смо се вечерас представили као једно мало звоно које је зазвонило у овом крају Републике Српске – истакла је Малешевићева.

Додала је да је објава Српског рјечника највећи је културни догађај у историји српског народа.

– Наиме, Вук Стефановић Караџић је објавом Српског рјечника показао, тада ученом Западу, да овдје, негдје на Балкану постоји један народ који, не само да има свој језик, већ и развијену богату народну књижевност. Српски рјечник је објављен 1818. године и има око 26.000 ријечи – казала је Малешевићева.

Related posts

Борачке категорије заслужују посебан сензибилитет друштва

admin

УТВРЂЕНО КО ЈЕ ОСЛОБОЂЕН ПЛАЋАЊА ПУТАРИНЕ У РС

admin

ПОЧЕЛА ЈЕ ШКОЛСКА ГОДИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još