ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИ КРАЈУ ОБНОВА РАСВЈЕТЕ, СЛИЈЕДИ САНАЦИЈА УЛИЦА

Градско подручје постепено добија нове обрисе, а осим паркинга поред катастра чија је изградња у завршној фази и мини – трга поред Основне школе „Никола Тесла“, ускоро ће бити реконструисано више градских улица, а нова расвјета већ је постављена на петнаестак локација.

Према информацијама из Одјељења за стамбено – комуналне послове за реконструкцију и санацију градских улица из буџета је издвојено 48.369 марака, а машине предузећа „Геокоп“ у наредном периоду радиће у улицама

Дервентских ослободилаца, односно дијелу пјешачке стазе код пекаре „Мања“ и Краља Петра првог, односно на дијелу пјешачке стазе код Рајфајзен банке.

Нови изглед добиће и улице 19. април, Укринска, Опленичка, улица на Костуру, угао улица 1. маја и Десанке Максимовић, као и Јасиковача.

Планирана је и изградња оборинске канализације у Улици 16. крајишке бригаде гдје грађани учествују у санацији асфалта.

Многе градске улице већ су ноћу прегледније и то захваљујући реконструисаној расвјети за шта је из буџета намијењено 62.855 КМ.

– Расвјета је већ обновљена и дограђена испод пијаце, у Жељезничкој, Његошевој и улици Дервентских ослободилаца. Послови су дјелимично завршени улицама Одред Војводе Мишића, Патријарха Дожића и пјешачкој стази у улици Вука Караџића и на паркингу код катастра и ОШ „Никола Тесла“. Предстоје радови у Мишковцима и улицама Јована Дучића, 5. козарачке бригаде и на Сајмишту – саопштено је из Одјељења за стамбено – комуналне послове.

Додају да је изградња паркинга и асфалтирање улице између катастра и џамије у финалној фази, те да је осликан мурал на згради између катастра и ОШ „Никола Тесла“.

– Мурал је осликао сарајевски умјетник Рикардо Друшкић у сарадњи са младима из општине Дервента који су му пренијели мотиве града, а под сарадничком палицом „ЕУ ИНФО“ центра. Поред мурала, на овом простору наставља се уређење овог простора који ће бити освијетљен и имати простор за сједење – додали су из одјељења истичући да је за послове уређења центра града издвојено 79.998 КМ.

Related posts

ТРИ НОВА СЛУЧАЈА КОРОНА ВИРУСА У ДЕРВЕНТИ

admin

За изградњу друштвеног
дома у Модрану 40.000 КМ

Derventski List

Вода стиже у око 20 домаћинстава

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još