Култура

Реалне сцене из живота тинејџера
саткале комад „Причај, не трпи“

Низом монолога који дају реалан приказ ситуација и проблема са којим се суочавају тинејџери уоквирених у представу „Причај, не трпи“, извели су вечерас пред дервентском публиком у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ глумци Аматерске сцене младих из Модриче.

Глумце Јелена Зарић, Кристина Ђурић, Хелена Лазић, Лариса Видаковић и Теодора Никић уједно су и ауторке монолога на основу којих је комад настао, а сви прикази у представи засновани су на детаљима из њихових живота, а комад је режирао Предраг Ерлетић.

– Представа је у потпуности ауторска, дакле глумице су се суочиле са свим ситуацијама које носи представа, а то су вршњачко насиље, растава родитеља, смрт драге особе, а јако важан детаљ представе јесте да је она заправо омаж мом прерано преминулом пријатељу Тонију Ковачевићу који нас је напустио непун мјесец пред премијеру у Модричи – казао је Ерлетић додавши да је ова представа премијерно извођење доживјела 25. јуна, а у Дервенти је прва премијера изван граница Модриче.

– Поборник сам тога да представа треба да се изводи и живи, а с обзиром да вјерујем да су нам комшије из Дервенте доста блиске у темама рада, одлучили смо да прво овдје дођемо – додао је Ерлетић.

Ментор Драмског студија у Дервенти Синиша Тешановић истакао је да се нада да је угошћавање представе из Модриче почетак сарадње.

– Тематика представе коју смо угостили и наше представе „(Не) ћути и трпи“ је доста слична. Ријеч је о истом нивоу размишљања и да су то људи са којима бисмо вољели да сарађујемо и даље – казао је Тешановић.

Related posts

КОНЦЕРТ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ У ЧЕТВРТАК

admin

УМЈЕТНИЦИ УСКОРО ПОД ЈЕДНИМ КРОВОМ

admin

МАРЧЕЛО: ГЛАС МЛАДИХ НЕ ЧУЈЕ СЕ ДОВОЉНО

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još