Друштво

Рецитацијама и колом
обиљежен Дан старијих особа

Програмом испуњеним традиционалним „Играма из Посавине“ које су извели ученици Основне школе „19. април“ и рецитацијама ученика и корисника Геронтолошког центра данас је обиљежен 1. октобар, Међународни дан старијих особа у овој дервентској установи.

Присутни су са одушевљењем и аплаузима поздравили све стихове, док је игра изазвала посебну радост, а сама посјета ученика корисницима је уљепшала овај дан.

– Нашим корисницима је најдраже када су у посјети дјеца и млади, воле да осјете ту живост и енергију коју донесу тако да настојимо што чешће да позовемо дјецу како бисмо их обрадовали, а и како бисмо код дјеце развијали ту емпатију према старијој популацији – казала је психолог Ирена Теофиловић која је заједно са дефектологом Јованом Ђенић Новаковић организовала обиљежавање овог датума.

Дружењу са старијим особама увијек се радује ученица четвртог разреда ОШ „19. април“ Анђела Стринић.

– Иако сам по први пут у овој установи, волим проводити вријеме са бакама и декама јер чујем неке занимљивости, обичаје и приче из њихових живота – казала је ова ученица.

Related posts

Животиње спасавају и на операционом столу

admin

Камере нису радари, али евидентирају прекршаје

admin

ПОКЛАДНО ДРУЖЕЊЕ У ДОМУ ХКД „НАПРЕДАК“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još