Друштво

Родитељи од стручњака добили корисне савјете

У вртићу „Трол“ у оквиру обиљежавања „Дјечије недјеље“ јуче је одржана панел дискусија „Питајте нас“, а око 40 родитеља током трочасовног интерактивног предавања имало је прилику да тражи савјете од стручних особа и запослених у вртићу.

О породичном насиљу и занемаривању дјеце, потрешкоћама у развоју, идентификацији надарене дјеце и подршци дефектолога говорили су мастер психологије Александар Голубовић, социјални педагог Марија Мрђа, професори специјалне едукације и рехабилитације Наташа Тинтор и Бојан Радовић, као и Тијана Бојанић из ове области. Они су махом родитељима малишана који похађају ову предшколску установу, али и осталим заинтересованим, послије предавања били на располагању за све недоумице и питања.

Панел је отворила директорица „Трола“ Гордана Симић која је осмислила игру за родитеље којом је показала како се осјећа дијете са потешкоћама у случајевима када није прихваћено у свом окружењу.

Родитеље је највише занимало како да препознају потешкоће у развоју дјетета и шта треба да очекују од установе. Једна од присутних мајки Драгана Мрђа истакла је да су предавања била веома корисна.

– Чули смо од предавача много тога што заправо и сами запажамо, али нисмо знали да препознамо, а предавања осим што су била корисна, била су и занимљива. Теме су биле значајне за сваког родитеља и драго ми је да смо имали ову прилику да чујемо ријеч стручњака – рекла је она.

Предавачи су похвалили дервентску предшколску установу у којој се рад заснива на систему инклузије какав се примјењује у другим европским земљама.

– Поносна сам на оно што радимо у вртићу, а посебно када стручњаци препознају да дајемо све од себе за наше малишане. Интересовање за панел дискусију је било веома добро и драго ми је што смо омогућили родитељима да на правој адреси поставе питања која имају о својој и другој дјеци – истакла је Симићева.

Обиљежавање „Дјечије недјеље“ биће настављено прикупљањем хигијенских потрепштина и слаткиша који ће бити уручени малим Дервенћанима који се налазе у Дому за дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“.

Related posts

ПРЕДСТАВЉЕНИ ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРОИЗВОДИ

admin

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА ВЕЧЕРАС

admin

ЦРВЕНИ КРСТ ОБРАДОВАО И ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još