ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

РС ДОБИЛА НОВУ ВЛАДУ

Народна скупштина изабрала је нову Владу Републике Српске, односно њен 16. сазив, који ће у наредне четири године, водити Радован Вишковић.

Заједно са 16 министара, Вишковић је синоћ свечано, пред посланицима положио заклетву.

За избор Вишковића гласала су 54 посланика, против је било њих девет, док су четири била суздржана. За избор министара гласало је 54 посланика, 13 је било против, а два посланика су била суздржана.

За министра финансија изабрана је Зора Видовић (СНСД), за министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић (СНСД), за министра министра правде Антон Касиповић (СНСД), а за министра унутрашњих послова Драган Лукач (СНСД).

Министар здравља и социјалне заштите Српске у наредном четворогодишњем периоду биће Ален Шеранић (СНСД), министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић (СНСД), министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић (СНСД), а министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић (СНСД).

За министра енергетике и рударства изабран је Петар Ђокић (СП), за министра управе и локалне самоуправе Лејла Решић (ДНС), а за министра саобраћаја и веза Неђо Трнинић (ДНС).

Министар рада и борачко-инвалидске заштите биће Душко Милуновић (СП), министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић (СП), а министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић (НДП).

На посебној сједници Народне скупштине за министра просвјете и културе изабрана је Наталија Тривић (Уједињена Српска), а за министра трговине и туризма Драгица Ковач (ДЕМОС).

Избору су присуствовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Почела масовнија вакцинација Дервенћана

admin

ПОРОДИЧНА МЕДИЦИНА РАДИ И СУБОТОМ

admin

КУКУРУЗА ИМА НА ПРЕТЕК

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još