Новости

Саборни храм на Велику Госпојину
дочекује митрополита Фотија

Дервента у свечаном расположењу дочекује 28. август, Дан града и Велику Госпојину, крсну славу Саборног храма Успења Пресвете Богородице коју ће први пут послије 170 година увеличати црквени великодостојник, митрополит зворничко – тузлански Фотије.

У љетопису дервентске парохије нема записано да је од 1855. године на празник Велике Госпојине у дервентском храму литургију служио епископ, а ове године на славу Саборног храма вјерници ће у 8.30 часова дочекати митрополита Фотија. Од девет часова биће служена литургија, а потом ће око храма проћи свечана литија.

Испред Централног спомен – обиљежја у 10.15 часова биће положени вијенци и цвијеће и служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске, а прослава Дана града биће настављена у подне свечаном сједницом Скупштине града и додјелом највиших признања града, Великогоспојинске повељa са златним грбом града Дервента и Захвалнице заслужним грађанима.

Related posts

ЛАКШЕ, БРЖЕ И JЕФТИНИЈЕ ДО ДОЗВОЛА

admin

Дервента вечерас дио
синхронизованог ватромета

Derventski List

На снази нови
режим саобраћаја

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još