ИЗДВОЈЕНОНовости

Пензије расту за четири одсто

Влада Републике Српске на идућој сједници донијеће одлуку о редовном и ванредном усклађивању пензија, које ће износити четири одсто, што је и највеће појединачно повећање пензија у посљедњих осам година.

– Заједно са прошлогодишњим увећањима и новим усклађивањем, које ће Влада званично усвојити у четвртак (27. јануара) пензије у Републици Српској су од почетка 2021. године увећане за око десет одсто – рекао је предсједник Владе Радован Вишковић послије данашњег састанка са предсједником Удружења пензионера РС Ратком Трифуновићем, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић је казао да су на основу законске обавезе и прописаног обрачуна, до којег се долази на основу раста плата и стопе инфлације, пензије требале бити повећане за 3,36 одсто, али је Влада, уважавајући положај ове популације, одлучила да надокнади разлику како би пензије биле повећане за четири одсто.

На годишњем нивоу, за ново повећање пензија биће издвојено више од 50 милиона КМ.

Трифуновић је нагласио да је од ове године, захваљујући Влади Републике Српске, удвостручено и буџетско издвајање за лијечење и бањску рехабилитацију ове популације.

Према подацима Фонда ПИО, од 2013. године до данас, пензије у Републици Српској увећане су за 41 одсто, што је, процентуално, више од раста плата у посматраном периоду.

Related posts

Свој први солистички концерт поклонила суграђанима

admin

ОД ДАНАС БЕЗ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

admin

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: НЕМА МЈЕСТА ЗА ПАНИКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još