Друштво

Сањам о наставничком позиву

Ласкаву титулу ученице генерације Основне школе „Тодор Докић“ из Календероваца ове године понијела је Лана Бјелошевић захваљујући марљивом учењу, али и учешћу на такмичењима из математике и физике, а жеља јој је да се у будућности и сама преноси знање неким новим ђацима.

Запажени резултати нису стигли само у посљедњој школској години, када је била трећа на градском такмичењу из математике и друга из физике, него и претходних година.

– Уписала сам гимназију и послије тога планирам да идем на факултет да студирам математику и физику – истакла је ова ученица додајући да се нада да ће је животна стаза одвести до просвјете.

– Занима ме све у вези са математиком и за планирам да се у току средње школе потрудим управо око овог предмета, али и физике. Надам се да ћу имати успјеха на такмичењима. Послије тога жељела бих да будем наставница, то ми је одувијек била жеља и надам се да ћу успјети да је остварим. Иако је то нешто чему тежим од малих ногу, томе је допринијела и наставница Жељана Икић, која ми је велика мотивација – додала је ова ученица.

Фолклор

Лана Бјелошевић већину слободног времена, већ седам година, посвећује фолклору и то као чланица КУДМ „Босиљак“. Жеља јој је да настави да буде дио друштва које баштини традицију овог краја.

Related posts

Под закуп иде 346 хектара земљишта

admin

У идућа три дана појачане саобраћајне контроле

admin

Данас исплата једнократне помоћи пензионерима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još