Друштво

Свечаношћу протканом ђачким
талентима прослављен Дан школе

Приредбом која је у први план истакла таленте ђака и друштвене вриједности које његују различитости, Основна школа „19. април“ прославила је данас Дан школе.

Ова образовна установа 19. април, Дан ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату, чији назив и носи, обиљежава као свој дан, а то је прилика и за свечаност у школи.

– Поводом Дана школе припремили смо приредбу са богатим и примјереним програмом, којој су присуствовали бројни гости међу којима представници Градске управе, пензионери, бројни родитељи, чланови Школског одбора и Савјета родитеља. Много тога се десило између два Дана школе, али свакако оно чиме се највише поносим као руководилац ове установе, јесу бројни вриједни помена резултати наших ученика и наставника на такмичењима као и посебним, хуманитарним осјећајем ђака и радника, како према члановима колектива, тако и према акцијама на нивоу града. Хуманитарне акције су нешто чему се увијек редовно одазивамо – рекла је директорица школе Елвира Миљић додавши да су протеклу годину обиљежиле и бројне манифестације, које такође славе успјехе и таленте ученика, и то Фестивал хумора и дјечијег стваралаштва, светосавска забава, Дан ученичких постигнућа и друге.

Да су бројне манифестације које ова школа организује прилика да ученици покажу на чему су вриједно радили истакла је и наставница српског језика и вођа рецитаторске секције Далиборка Малешевић.

– Приредба поводом Дана школе је збир рада многих секција почевши од школског хора, драмских и рецитаторских секција, ликовне, ритмичке и фолклорне секције. Све то показује да ученици вриједно раде и да их је много активно у ваннаставним активностима – казала је Малешевићева додавши да међу ученицима влада велико интересовање за ангажман у секцијама и јавним наступима, што вјерује да је корисно за њихове даље животне стазе.

Дан школе руководству школе, наставном особљу и ученицима честитао је градоначелник Милорад Симић.

– Овај дан обилује манифестацијама у знак сјећања на историјске догађаје и људе који су дали своје животе за слободу. Такође, на овај дан посебно помињемо и све оне који и данас његују традицију антифашизма. Најмање што можемо да урадимо јесте да чувамо људство и чојство, да преносимо младим нараштајима шта значе слобода и отаџбина, јер су вриједности за које вриједи живјети и градити свјетлију будућност – казао је Симић.

Програму обиљежавања Дана школе присуствовали су и посланици у Народној скупштини РС Игор Жунић и Денис Пијетловић, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић, те директори и представници осталих дервентских школа и други представници јавног и вјерског живота Дервенте.

Related posts

Регресирани дизел одобрен за још 13 корисника

admin

ЈАБУКЕ У ПОЈЕЗНИ ЗИМУЈУ НА СТАБЛУ

admin

Из креативних идеја рађа рукотворине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još