ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СКУД „ДЕРВЕНТА“ 25 ГОДИНА У СЛУЖБИ КУЛТУРЕ

Српско културно – умјетничко друштво „Дервента” синоћ је свечаном академијом у Народној библиотеци “Бранко Радичевић“ започело обиљежавање 25. годишњице постојања.

Публици су се на свечаности поводом значајног јубилеја представили чланови дјечије и женске пјевачке групе.

  • За нас није мала ствар постојати 25 година на пољу културно – умјетничког аматеризма. Свечану академију настојимо до уприличимо на сваких пет година како би се захвалили свим људима који су годинама уз нас и несебично помажу рад друштва – рекао је умјетички руководилац СКУД “Дервента” Саша Арсенић додајући да друштво тренутно има око 150 активних чланова, распоређених у фолклорну секцију, која је и најбројнија, школу фолклора, женску и дјечију пјевачку групу, те инструменталисте на традиционалним инструментима.

У склопу академије, уручене су бронзане, сребрне и златне плакете, као и повеља друштва појединцима, установама, фирмама и члановима.

Један од добитника плакете, предсједник СПКД “Просвјета” Дервента Драган Каиновић упутио је честитке члановима друштва поводом значајног јубилеја.

  • Успјели су да се изборе за своје мјесто у области фолклора и традиције, што нимало није било лако. Свјесни смо да је култура скупа, непрофитабилна и да је наслоњена на људе добре воље и локалну заједницу. Од самог оснивања сам уз ово друштво и хвала им што су то препознали – истакао је Каиновић.

Изложба

У Народној библиотеци синоћ је отворена и изложба ношњи из богатог фундуса СКУД “Дервента” коју ће посјетиоци моћи да виде у наредних седам дана.

 

Related posts

ПРОЧИТАЈТЕ СВЕ ВАЖЕЋЕ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА

admin

СКУД „Дервента“ захвалио се
пријатељима друштва

Derventski List

ЛОВ НА ДИВЉАЧ У ПУНОМ ЈЕКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još