ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СПРЕМНЕ ВИРТУЕЛНЕ ШЕТЊЕ КРОЗ ЗАНИМАЊА

Стручна и техничка школа, умјесто Дана отворених врата који су већ годинама били прилика да будућим ђацима представе занимања која школују под својим окриљем, ове године знања која нуде представиће путем Дервентског листа, и то у сваком идућем броју, те видео презентацијама на интернет порталу www.derventskilist.net.

Директорица ове школе Бранка Јовић казала је да су професори припремили презентацију за свако занимање, како би ученицима приближили сваку струку, те како би се и сами представили будућим ђацима.

– Професори стручних предмета за сваку струку су припремили билтене у којима је сликом и текстом пропраћено свако занимање које је на располагању ђацима ове године. Све оно што нове средњошколце може да занима, које су предности одређеног занимања, да ли је оно дефицитарно, шта могу да очекују послије завршетка средње школе, гдје могу да траже запослење, биће представљено ђацима. Ту је и видео презентација у којој је приказан начин рада и обављање практичне наставе – објашњава Јовићева уз наду да ће овај начин промоције вјеродостојно замијенити досадашње Дане отворених врата.

Сваке седмице, односно сваког наредног четвртка „мали матуранти“, али и њихови родитељи упознаваће по једно занимање на страницама Дервентског листа и на интернет порталу.

У идућем броју Дервентског листа који излази 14. маја биће представљено занимање економски техничар.

Упис и матуре

Бранка Јовић је казала да се још увијек чека инструкција Министарства просвјете и културе о начину уписа ђака у средње школе. Када се ради о матурским забавама, Јовићева сматра да за прославу краја школовања није касно ни у августу, ако то ситуације буде дозвољавала. Такође, проглашење ђака генерације требало би да буде организовано на даљину.

Related posts

Васкрс уз подјелу помоћи, украшавање јаја и базар

admin

ПОКЛОНИ ОБРАДОВАЛИ ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“

admin

Посљедњи дан школе за 232 матуранта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još