ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Спремни да дјелују у
случају земљотреса

Припадници Инжињеријског батаљона Оружаних снага БиХ и Професионална ватрогасно – спасилачка јединица данас су у касарни „Здравко Челар“ демонстрирали помоћ цивилним структурама у случају земљотреса.

Комадант бригаде тактичке подршке Инжињеријског батаљона пуковник Родољуб Манигода рекао је да је вјежба дио годишњег плана оцијенивши да је била успјешна.

– Кроз вјежбу су сагледани поступци које проводи команда и јединице Инжињеријског батаљона, као и коoрдинација са Професионалном ватрогасно- спасилачком јединицом и службама Дома здравља – казао је Манигода.  

Старјешина дервентских ватрогасаца – спасилаца Славен Пијетловић додао је да је вјежба резултат добре сарадње са војним структурама.

– Вјежба је била сложена и високог ризика, али смо показали да ватрогасна јединица може да рачуна на Оружане снаге БиХ и да заједничким дјеловањем можемо да дамо организован одговор на све опасности које могу да задесе становништво – рекао је Пијетловић.

Вјежби је присуствовао шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Градске управе Станиша Микеревић који је казао да су сви актери вјежбе показали да заједничким дјеловањем могу да одговоре на изазове који пријете цивилним структурама.

– Овакве ситуације сутра могу бити реалност и веома је важно да се испита реаговање, опремљеност, обученост и стручност наших служби – рекао је Микеревић.

Показној вјежби присуствовали су и представници Полицијске станице и Цивилне заштите, чланови словеначког Лот тима ЕУФОР-а и други.

Related posts

БАДЊЕ ВЕЧЕ УЗ МОЛИТВУ И ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА

admin

Сајам „Књига из блока“ спојио
писану ријеч и хуманост

Derventski List

Од данас контрола исправности возила и припремљеност за зиму

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još