Друштво

ТУРИСТИЧКИ ВАУЧЕРИ ШАНСА ЗА ЛОКАЛНЕ УГОСТИТЕЉЕ

Заинтересованост за учешће у пројекту додјеле туристичких ваучера који ће бити коришћени за одмор у Републици Српској исказали су и дервентски угоститељи што би могао да буде импулс развоју туристичке понуде Дервенте.

Позив за учешће у овом пројекту биће активан до 1. новембра, а Влада Републике Српске на овај начин жели да подстакне развој домаћег туризма и подржи привредне субјекти у области туризма и угоститељства који су претрпјели знатне штете усљед пандемије вируса корона.

Ваучер у вриједности од 100 марака моћи ће да добије сваки пунољетни грађанин Српске без обзира на висину личних примања, а моћи ће да га искористи у сврху плаћања смјештаја са доручком изван мјеста пребавилишта.

– Ваучер ће моћи да се искористити једном у периоду од 15. јуна до 15. новембра 2020. године за плаћање услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења за редом у смјештајној јединици угоститељског објекта – објаснили су из Министарства трговине и туризма додајући да ће аплицирање за ваучере бити могуће уз претходну резервацију смјештаја.

Пријаву на јавни позив припремају у мотелу „Двор“ истичући да је то прилика да Дервента „оживи“ као туристичка дестинација.

– Одазваћемо се позиву јер желимо да учествујемо у туристичком развоју Дервенте – наводе из „Двора“.

Учешће у пројекту потврдили су и из мотела „Бабино брдо“.

– Тренутно смо у фази реновирања и проширивања објекта, али оног момента када будемо спремни да примимо госте свакако ћемо послати пријаву – казали су у овом мотелу додајући да је корона вирус утицала на све сегменте живота, па и на угоститељство.

У етно селу „Еден“ желе да се фокусирају на повећање обима посла који је, како су казали, драстично смањен усљед пандемије.

Услови

Право учешћа на Јавном позиву има угоститељ који пружа услуге у угоститељским објектима за смјештај, у складу са прописима којим се уређује област угоститељства, који је уредно измирио пореске обавезе закључно са 29. фебруаром и има најмање четири запослена радника, те туристичка агенција која је носилац лиценце Министарства трговине и туризма и која је уредно измирила пореске обавезе. Угоститељи и туристичке агенције које испуне услове за учешће у пројекту додјеле туристичких ваучера биће уписани у евиденцију која ће бити доступна на интернет страници министарства.

Related posts

Грађани затечени вртлогом поскупљења

admin

Возачима доступан
бесплатан превоз возила

Derventski List

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još