Новости

Стара црква прославила
крсну славу

Стара црква у Српској вароши данас је прославила крсну славу, Благовијести, молитвама и славским обредом у присуству многобројних вјерника.

Свештеник Љубиша Новић казао је да је свечаност почела вечерњим богослужењем уочи празника, а данас настављена молитвом и славским обредом, опходом око цркве и послужењем.

Кумови славе ове године били су Слађан и Бранкица Кузмановић са кћерком Миланом, док су част да догодине кумују слави овог храма преузели Славиша и Сања Томинчић.

-Благовијест је један од најљепших хришћанских празника и тим поводом моја породица је хтјела да данас кумујемо. Почаствовани смо што смо управо ми кумови и срећна смо што је пуно људи присутно – казала је Кузмановићева.
Стара црква у Српској вароши изграђена је на темељима храма који је порушен у Одбрамбено – отаџбинском рату на Спасовдан 1992. године, а први пут је на том мјесту изграђена 1855. године.

Related posts

ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И СЛАВА ЦРКВЕ У ПОЈЕЗНИ

admin

ЛАКШЕ, БРЖЕ И JЕФТИНИЈЕ ДО ДОЗВОЛА

admin

Трг постаје
празнична позорница

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još