ИЗДВОЈЕНОНовости

Створени предуслови за прве прикључке

Изградња осињског водовода ушла је у фазу у којој се врло брзо, у домаћинствима прикљученим на овај водоводни систем, може очекивати да потече вода.

Из „Комуналца“ објашњавају да је ријеч о стотињак корисника чије куће су у непосредној близини главног потисног цјевовода.

– Они могу да уплате свој дио средстава и тиме створе предуслове да њихова домаћинства врло брзо буду прикључена на водоводни систем – рекао је руководилац „Водовода“ у „Комуналцу“ Милијан Стојчић.

Корисници би требали да на жиро – рачун града Дервента, на име трошкова прикључка, уплате по 1.500 марака, послије чега слиједи изградња шахта и монтирање опреме.

Изградња главног потисног цјевовода је у завршној фази, а сада се обављају тестна пуштања воде и уређују се дијелови градилишта који су остали неуређени или су радови на њима недавно завршени.

Задовољство чињеницом да долази вријеме финалне реализације пројекта и првих прикључака на мрежу не крије градоначелник Дервенте Милорад Симић.

– Недавно је завршено пројектовање 22 крака овог изузетно значајног инфраструктурног подухвата. Дакле, уз завршетак главног потисног цјевовода, чија изградња је у завршној фази, створени су услови да потенцијални корисници могу да се организују кроз грађевинске одборе и почну са уплатам средстава. Сада све зависи од грађана како ће се организовати на терену и колико брзо ће реаговати, јер њихово организовање диктира динамику расписивања тендера за изградњу мреже до њихових кућа – рекао је Симић.

Први тендери за изградњу секундарних мрежа могу се очекивати крајем љета, а неки грађевински одбори су већ формирани и отворени су и први текући рачуни за уплату средстава. Најбрже су реаговали мјештани Доње Осиње (Станићи – Тривуновићи – Јаћимовићи) и Церана.

Осињски водовод питком водом ће „напојити“ око хиљаду домаћинстава јужног дијела Дервнете и то мјештане у Црнчи, Церанима, Осињи, Појезни, Великој и Малој Сочаници.

Подршка

Логистичку подршку свим активистима пружа Одјељење за стамбено – комуналне послове Градске управе, а свима који имају било какве недоумице и питања на располагању је службеник одјељења на број телефона 053/315-141.

 

Related posts

СТОПИРАНЕ ЕКСКУРЗИЈЕ ИЗВАН БиХ ЗБОГ КОРОНАВИРУСА

admin

Објављен трећи списак корисника регресираног дизела

admin

ЦЕНТАР ГРАДА ОД 2. ЈУЛА ПОНОВО ШЕТАЛИШТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još