ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СТИПЕНДИЈЕ ОСИГУРАЛО 179 СТУДЕНАТА

Општина Дервента стипендираће ове године 179 студената, од чега је 71 нови стипендиста, док је на конкурс за додјелу ове врсте подршке пристигао и 21 захтјев надарених ученика средњих школа, али се њихове пријаве и даље разматрају.

Казао је то начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић додајући да је услове за стипендирање из општинског буџета у овој години испунило и 108 студената који су од раније примали стипендију.

Пашалић додаје да су од укупног броја захтјева 42 предали студенти прве године јавних факултета, а 29 студената виших година који прошле године нису примали стипендије.

– Важно је истаћи да су од прошле године прилику да постану општински стипендисти добили сви студенти прве године јавних факултета без обзира на број бодова освојених на пријемном испиту и од 33 таква студента, њих 25 је уписало другу годину факултета. Они су тиме оправдали повјерење које им је општина указала и такав потез, односно измјена правилника о условима за додјелу стипендија, показао се оправданим – рекао је Пашалић.

Након формирања коначне ранг – листе стипендиста начелник општине закључиће уговор са студентима и ученицима о стипендирању, а потписивање уговора обично буде у марту.

За стипендије је ове године у буџету општине планирано 200.000 марака.

 

Износи

Студенти стипендисти девет мјесеци у години добијаће стипендију у износу од 110 марака, а апсолвенти шест мјесеци исти износ. Мјесечни износ стипендије за надарене ученике је 70 марака.

Related posts

РС и Србија обиљежавају заједнички празник

admin

Преминуо Савко Пећић

admin

Вода из чесми у парку „9. јануар“ исправна за пиће

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još