ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРИКУПЉЕНО 110 ДОЗА КРВИ

Да је хуманост једна од особина по којој су Дервенћани препознатљиви, показала је и трећа овогодишња акција добровољног даривања крви у којој је прикупљено 110 доза крви.

Акцији, коју је данас организовала Општинска организација Црвеног крста у касарни „Здравко Челар“, одазвало око 200 учесника. Изражавајући захвалност локалној заједници на подршци и свим учесницима, секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић казао је да су се и овај пут одазвали војници Оружаних снага БиХ, ученици СШЦ „Михајло Пупин“, припадници Полицијске станице и Територијалне ватрогасне јединице, те редовни добровољни даваоци крви.

– Дервента је препознатљива по дугој традицији добровољног давалаштва крви и преданом раду са младима, што потврђује изузетно добар одзив средњошколаца. Акција је организована у склопу обиљежавања 5. децембра, Међународног дана волонтера – истакао је Кујунџић.

Добровољне даваоце посјетио је и начелник општине Милорад Симић са сарадницима, казавши да локална управа подржава овакве акције.

– Важно је његовати љубав према овом хуманом гесту. Велика је ствар када млад човјек схвати да ће његова крв сутра некоме спасити живот. Ово је ствар односа према друштву, одговорности према заједници и љубави према другоме – казао је Симић.

Ученик СШЦ „Михајло Пупин“ Драган Шаврљуга истакао је да крв даје већ трећи пут и да га мотивише сама чињеница да ће некоме помоћи.

Related posts

Мир Божији, Христос се роди

Derventski List

„ЧЕКАОНИЦА“ ПОЗДРАВЉЕНА АПЛАУЗИМА

admin

ЂУРИЧИЋИ ДОБИЈАЈУ КУПАТИЛО

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još