Култура

Сутрашње издање „Пркос – феста“ посвећено Моми Капору

Љетња манифестација у оквиру које је планирано представљање плејаде дервентских и гостујућих умјетника свих области „Пркос – фест“, сутра ће доживјети своје треће вече, посвећено Моми Капору.

У гостима ће боравити специјални гост Љиљана Капор, супруга Моме Капора, а биће представљена и прва биографија о највољенијем и најконтроверзнијем писцу под називом „Капорова школица“. Према ријечима аутора, Александра Ђуричића, у књизи се смјењују свједочења блиских Капору.

– У књизи је откривен пут Капора од писца у уским фармерицама до писца у маскирној униформи, како је постао пријатељ Радована Караџића и улога Јелисавете Карађорђевић у његовом животу, те које су га страсти осим писања и сликања опсиједале. Овдје су први пут објављена и Капорова љубавна писма упућена дјевојци Весни – казао је Ђуричић.

Овом приликом Дервенћани ће имати прилику погледати и досад невиђен документарац о Капоровом животу, а почетак вечери планиран је од 21 час.

 

 

Related posts

ИЗЛОЖБА РАДОВА ГОРАНА БИЈЕЛИЋА ВЕЧЕРАС

admin

Изложена дјела настала током колоније „Шибови“

admin

Музичко – поетско вече
обогатило „Пркос – фест“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još