ИЗДВОЈЕНОКултура

Сјајном забавом за
најмлађе почео „Пркос – фест“

Забавом за најмлађе суграђане је почело овогодишње издање „Пркос – феста“, а плато испред Народне библиотеке „Брано Радичевић“ од вечерас до 18. августа биће у знаку умјетности и културе.

Разне игре, музика, плес, клован Жиле, те цртани филмови раздрагали су дјецу, а ово вече тек је увертира за низ тематских вечери.
– Ово је други „Пркос – фест“ по реду, који је произашао из „Љетне арт сцене“ што смо имали двије године за редом. Почели смо са дјечијим играма, којим је руководио аниматор Синиша Тешановић, иначе драматург који ради у библиотеци са младим глумцима. С нама је била и академска сликарка Јелена Бардак – рекла је један од организатора манифестације Милијана Жунић која је програм овогодишњег „Пркос – феста“ припремала заједно са Драганом Латиновић, Александром Жариловић и директорицом Народне библиотеке“ Бранко Радичевић“ Мирјаном Плиснић.
-Клован Жиле и млада екипа из Драмског студија Дервента припремили су разне глумачке и дјечије игре, музичке столице, штафету лоптом, цртање кредама и фломастерима у боји, повлачење и прескакање конопца. Потрудили смо се да буде јако занимљиво и да се што више са дјецом играмо – рекао је Синиша Тешановић који је понио и костим кловна Жилета.
Академски сликарка Јелена Бардак осмислила је ликовно изражавање за најмлађе.

-Замислила сам да то буде ликовно изражавање, спонтано, опуштено и један изазов, покушај цртања са двије руке у исто вријеме. Мислим да им је било веома интересантно и да ће настали радови бити фантастични- каже Бардакова.
Друго вече „Пркос – феста“, уз који је стала и Градска управа, најављено је за 28. јул, када ће пред публику изаћи глумци „Дис позоришта младих“ из Бањалуке у представи „Док нас смрт не растави“.

Related posts

СКУПШТИНА 22. СЕПТЕМБРА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ГРАДУ ДЕРВЕНТА

admin

За шест фирми из Дервенте 228.000 КМ подстицаја

admin

СКУПШТИНА 8. ОКТОБРА О РАСПОДЈЕЛИ СУФИЦИТА И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još