ИЗДВОЈЕНОНовости

Три приједлога за Великогоспојинску
повељу и један за Захвалницу

Прим. др Душко Панзаловић, Миланко Балешевић и мр Слободан Наградић овогодишњи су приједлози за највише признање града, Великогоспојинску повељу са златним грбом града за 2024. годину, док је Пејо Губерац из Доњег Вишњика предложен за Захвалницу.

Потврдио је то предсједник Комисије за награде и признања Скупштине града Давор Симић нагласивши да је на јавни позив за предлагање кандидата за највиша признања пристигло пет приједлога за Великогоспојинску повељу, те да је комисија једногласно одлучила да три приједлога буду упућена у даљу процедуру.

– Сви приједлози стигли су у року предвиђеном јавним позивом, а на сједници комисије констатовали смо да приједлог градских одбора СНСД-а, СП-а, УС и НДП-а да Великогоспојинска повеља буде додијељена др Душку Панзаловићу, приједлог Мјесне заједнице Црнча да ово признање буде додијељено Миланку Балешевићу, те Истраживачког центра „Искон“ да повељу добије Слободан Наградић, испуњавају критеријуме Одлуке о јавним признањима града Дервента. Коначну одлуку о додјели признања донијеће Скупштина града – казао је Симић.

Додао је да је за овогодишњег добитника Захвалнице града, Мјесна заједница Доњи Вишњик предложила Пеју Губерца, те да ће и овај приједлог бити упућен у скупштинску процедуру.

Највиша признања, Великогоспојинска повеља са златним грбом града и Захвалница града, додјељују се поводом Дана града, 28. августа, на свечаној сједници Скупштине парламента.

Критеријуми

Великогоспојинска повеља са златним грбом града, као највиши облик признања у граду, додјељује се појединцима и колективима, у складу са критеријумима утврђеним Одлуком о јавним признањима града Дервента, а који су били истакнути у јавном позиву за предлагање кандидата.

Related posts

Регресирани дизел
одобрен за 162 произвођача

Derventski List

ПРАВА ЖЕНА У СЈЕНЦИ КОМЕРЦИЈАЛИЗМА

admin

Христос васкрсе!

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još